С изложба, посветена на 145 години от рождението на Александър

...
С изложба, посветена на 145 години от рождението на Александър
Коментари Харесай

Изложба в Хасково отбелязва 145 години от рождението на Александър Паскалев

С галерия, отдадена на 145 години от рождението на Александър Паскалев започнаха Литературни дни " Южна пролет ". Експозицията е отдадена и на 20 години от учредяването на премията " Александър Паскалев ".
 
Община Хасково връчва всяка година високото отличие за принос към културата, изкуството и литературата. За първи път премията е връчена през 2004 година. Първият й притежател посмъртно е поетът Иван Николов.
 
Днес лауреатите на премията " Александър Паскалев " и техни наследници участваха на откриването на изложбата в РЧ " Христо Смирненски ". Те споделиха вълненията си от моментите на удостояването им с това отличие и описаха любопитни обстоятелства за семейството на Александър Паскалев.
 
Литературни дни " Южна пролет " Хасково 2024 година ще бъдат публично открити довечера. В 18:00 ч. пред ДКТ " Иван Димов " огънят на " Южна пролет " ще възпламени Иван Ланджев, притежател на " Пегас " за 2011 година
 
Веднага след тържественото разкриване на литературните празници е лауреатската вечер на Иван Ланджев и срещата с Георги Милков, който показва книгата си " Истории от ръчния багаж ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР