С ход, който разширява влиянието му в световен мащаб, Хонконг

...
С ход, който разширява влиянието му в световен мащаб, Хонконг
Коментари Харесай

CBDC: Жителите на Хонконг вече могат да използват дигиталния юан

С ход, който уголемява въздействието му в международен мащаб, Хонконг започва реформаторски пилотен план за цифрови заплащания в юани, което е сигнал за забележителна смяна във финансовия пейзаж.

Този основен старт освен акцентира отдадеността на Хонконг да възприема напреднали финансови технологии, само че и подхожда на стратегическата цел на Китай да ускори световното наличие на своята валута – юана.

Хонконг вкара пионерска пилотна стратегия, която разрешава на жителите да употребяват цифрови заплащания в юани посредством огромни китайски банки, отбелязвайки значим стадий в разширението на валутния план на Китай оттатък границите на континенталната му част.

Жителите към този момент могат елементарно да отварят електронни портфейли в юани в известни банки като Банката на Китай, Банката на връзките, Китайската строителна банка и Индустриалната банка на Китай, което разрешава директни транзакции с търговци от континенталната част на страната. Тази новаторска платежна система, налична посредством мобилен телефонен номер в Хонконг, предлага извънредно улеснение и досегаемост за потребителите, разширявайки функционалността си в границите на региона на Големия залив и други избрани пилотни райони.

Въпреки първичните провокации от страна на одобрените платежни платформи и опасенията за неприкосновеността на персоналния живот, управляващите са решени да усилят приемането на цифровия юан измежду търговците на дребно както в Хонконг, по този начин и в континентален Китай. Тъй като китайските туристи също могат да употребяват цифрови портфейли с юани за транзакции в Хонконг, градът чака увеличение на приема на цифровата валута, което ще ускори статута му на световен финансов център.

Официалното пускане на плана за цифров юан в Хонконг съответствува със стратегическите начинания на града да се нарежда като център за виртуални активи, като се съгласува с политиките, въведени през 2022 година Лицензионната рамка на Хонконг за крипто тържища и неотдавнашните листвания на борсово търгувани фондове, инвестиращи в Биткойн и Етериум токени, са образец за този подтик към цифровите финанси.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР