С гласовете на ПП-ДБ, Възраждане и БСП парламентът отхвърли на

...
С гласовете на ПП-ДБ, Възраждане и БСП парламентът отхвърли на
Коментари Харесай

Депутатите не приеха отмяна на алтернативния данък за бране на гъби, билки и горски плодове

С гласовете на ПП-ДБ, " Възраждане " и Българска социалистическа партия Народното събрание отхвърли на второ четене измененията в Закона за налозите върху приходите на физическите лица. Гласовете на депутатите от ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи и Има Такъв Народ в поддръжка на промените не бяха задоволителни и откакто не беше признато даже заглавието на законопроекта, разглеждането му в пленарната зала беше прекратено.
Промените предвиждаха анулация на различния налог за бране на диворастящи гъби, билки и горски плодове, в това число и трюфели.
Аргументите на " Възраждане " и ПП-ДБ се оказаха сходни - те настояха за опазване на сегашния режим:

" В момента те заплащат една обща такса във всяко едно държавно горско дружество. В тази такса, която заплащат те, са техните осигуровки. Така таксата сега не зависи от техните доходи, което за тях е добре, и в края на годината не афишират доходи в Национална агенция за приходите ", изясни Даниел Петров от " Възраждане ".

Асен Василев от ПП-ДБ също се разгласи против измененията:

" Ние това няма да го подкрепим. От " Продължаваме промяната " и " Демократична България " считаме, че е доста по-добре да имаме 50 000 български жители, които не са крепостни селяни и си заплащат осигуровките като всички други жители, и компаниите да си заплащат налозите на ярко, а не някъде на мрачно да заобикалят налози ".

Преди това против измененията се оповестиха и от браншовите организации.

Законопроектът беше признат на първо четене на 26 април.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР