С гъста козина, заострени уши и бели бузи и вежди,

...
С гъста козина, заострени уши и бели бузи и вежди,
Коментари Харесай

Бебе от застрашения вид червена панда беше представено в зоопарка в Лисабон

С гъста четина, заострени уши и бели бузи и вежди, бебе от застрашения тип алена панда се трансформира в новата атракция в зоопарка в Лисабон, Португалия, съобщи Агенция Франс Прес.

Пандичката се появи на бял свят преди шест месеца. Сега, следвано компактно от майка си, дългоопашатото животинче направи първите си стъпки пред посетителите на зоологическата градина, които ще бъдат помолени да оказват помощ в избора на името му.

След първите няколко месеца, през които се е развивало постепенно, бебето панда към този момент е много игриво, въпреки и на моменти тромаво, само че се " учи бързо ", по думите на ветеринарката на зоопарка в португалската столица Рафаела Фиуза. 
       
Тя добавя, че раждането му е " извънредно събитие ", защото алените панди са класифицирани от Международния съюз за запазване на природата (IUCN) като заплашен тип. 

Червената панда, наричана от време на време " огнена лисица ", е растителнояден див звяр, който се храни главно с бамбукови листа и обича да се крие в короните на дърветата. Животните от този тип се срещат във високопланинските гори на Хималаите, най-много в Непал и Китай. 

Търсени поради козината си, алените панди са застрашени освен от бракониерство, само че и от изсичане на горите и заличаване на естествената им среда.
       
Понастоящем популацията им дивата природа се прави оценка на по-малко от 10 000 индивида.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР