С фрешовете човек приема много повече захар, отколкото ако изяде

...
С фрешовете човек приема много повече захар, отколкото ако изяде
Коментари Харесай

Ендокринолог: Без яйца в менюто след преяждането по Великден

С фрешовете човек приема доста повече захар, в сравнение с в случай че изяде един плод, предизвестява ендокринологът доктор Явор Асьов.
След преяждането с козунаци, курабии и агнешко, по какъв начин да влезем във форма след празниците? Отговаря ендокринологът доктор Явор Асьов. Главният помощник в клиниката по ендокринология към „ Александровска ” болница акцентира в студиото на „ Здравей, България ”, че вярната потреблението е най-важна за здравето. По думите му едно яйце през ден е здравословната норма за множеството хора. „ Ако се съберат повечко яйца, след това седмица-два – без яйца ”, предложи доктор Асьов. Той уточни, че не се изисква особено зареждане след великденския пост.

Ендокринологът разяснява и изгодите от лечебния апетит. По думите му така наречен йо-йо резултат е по-нездравословен, в сравнение с поддържането на висока телесна маса. Най-важно е режимът на хранене да бъде непрекъснат и да се трансформира в метод на живот, безапелационен е експертът.

Той разруши митовете, че прясно изцедените плодови сокове и ядките са доста диетични. С фрешовете човек приема доста повече захар, в сравнение с в случай че изяде един плод. Ядките пък съдържат доста калории поради високата си мазнинност.

 
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР