С БСП за България тепърва ще седнем на разговори, ако

...
С БСП за България тепърва ще седнем на разговори, ако
Коментари Харесай

Никола Минчев: Ако се обединим около политики с БСП, може да...

С " Българска социалистическа партия за България " занапред ще седнем на диалози, в случай че ни поканят. Трябва да се обединим към политики и чак по-късно ще можем да приказваме за поддръжка. Това разяснява депутатът от " Продължаваме промяната " и зам.-председател на Народното събрание Никола Минчев във връзка решението на президента Румен Радев да връчи третия мандат за държавно управление на " Българска социалистическа партия за България ".

" Тепърва ще седнем на диалози с Българска социалистическа партия, допускам, несъмнено, че ще ни поканят на такива ", уточни Минчев, като съгласно него реализацията на третия мандат ще бъде много сложна. 

Президентът връчва на следващия ден на Българска социалистическа партия мандат за изтъкване на претендент за министър-председател
" Вече първо ще би трябвало да се обединим към политики, чак тогава ще можем да приказваме съответно за поддръжката за мандата... При всички положения Изборният кодекс - да,  ще бъда в диалозите, в действителност това беше една от тематиките, по които не постигнахме единодушие в границите на декларацията, която предложихме ние като мандатоносители при втория мандат. Така че, допускам, че това ще бъде една от по-трудните тематики за диалог, както, да речем, и отношението към войната в Украйна ", разяснява Никола Минчев.

По-рано през днешния ден от прессекретариата на президента оповестиха, че в понеделник президентът ще връчи на парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " мандат за изтъкване на претендент за министър-председател.

А по отношение на въпроса за опциите за съдействие с новоучредената през днешния ден партия " Спаси София " Никола Минчев удостовери, че се водят диалози за обединяване на всички демократични сили във допустимо най-вече градове в страната. В Политическа партия не са коментирали към момента дали ще поддържат ръководителя на новата групировка Борис Бонев като претендент за кмет на София.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР