С бляскава церемония беше открито 77-то издание на кинофестивала в

...
С бляскава церемония беше открито 77-то издание на кинофестивала в
Коментари Харесай

Мерил Стрийп получи почетната Златна палма на кинофестивала в Кан

С блестяща гала беше намерено 77-то издание на кинофестивала в Кан. Почетна златна палма получи Мерил Стрийп.





Престижното събитие стартира с прожекция на комедията " Второто деяние ". В конкурсната стратегия е и филмът " Стажантът " с присъединяване на Мария Бакалова.

Водеща на откриващата гала беше френската актриса Камий Котен. В самото начало прочувствено послание насочи председателката на журито Грета Гъруиг.



" Наистина не знам какво да кажа, не знам по какъв начин да изкажа благодарността си за оказаната чест да бъда част от това превъзходно жури. Обичам киното, то е свещено за мен. Не мога да допускам, че през идващите 10 дни ще бъдат в този храм на изкуството ", сподели Грета Гъруиг.

Фестивалът беше публично открит от Жулиет Бинош и Мерил Стрийп, която получи почетна Златна палма. Тя й беше връчена от просълзената френска актриса.

" Ти промени метода, по който гледаме на дамите в киното и ни подари нов облик на самите нас ", изясни Жулиет Бинош, актриса.



" Тази премия е неповторима в света на киното и за мен е голяма чест да я получа ", съобщи актрисата Мерил Стрийп.

Тази година фестивалът е белязан и от тематиката за половото принуждение, откакто по-рано френската актриса Жудит Годреш упрекна двама режисьори. В сряда Годреш показва късометражния си филм Moi Aussi ( " Аз също ".

Един от най-симпатичните участници, минали по аления килим, беше кучето Меси - звезда в носителя на " Оскар ", а преди този момент и на огромното отличие в Кан " Анатомия на едно рухване ".




Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР