С 94 гласа за и 4 против националният съвет на

...
С 94 гласа за и 4 против националният съвет на
Коментари Харесай

Нинова получи да от пленума: Преговаря за правителство с лид...

С 94 гласа за и 4 срещу националният съвет на Българска социалистическа партия е решил да договаря с всички партии.

Следващите стъпки са да се реши какви са дилемите пред държавното управление, какъв брой ще е дълъг животът му, дали ще бъде политическо, експертно или смесено, какъв ще бъде форматът за взимане на решения, написа " 24 часа ".

Според нея е положително начало това, ще всички партии са декларирали, че ще вземат участие в диалозите с Българска социалистическа партия. 



Не съм се чувала с никого, не сме изпращали писма. Ние сме подредена партия, искахме първо да мине Националният ни съвет, сподели Нинова. Затова и към момента няма закрепена дата за срещите.

 
Водеща тематика ще бъде правенето на бюджет за 2023 година Другите значими тематики за приемането в Шенген, законите по Плана за възобновяване и резистентност и проверка на частта за енергетиката и правосъдната промяна.

Различното при тези договаряния е, че сме обърнали пирамидата, тъй като до момента се започваше с медиатори - господин Паси и господин Плевенелиев, председателски групи, изясни още Нинова. Другата оригиналност е, че този път на напред във времето са тематиките, които сплотяват партиите в Народното събрание, а не разграничителните линии.

Ние изнасяме от десетки години оръжие за над 60 страни и получаваме документ за това. Така те стават негови притежатели и какво се случва с него по-късно, не знам, сподели още лидерката на Българска социалистическа партия. 

 
Не сме изнасяли оръжие за Украйна, изнасяли сме за над 60 други страни. Продължавам да настоявам, че нито един патрон не сме изнесли за Украйна, сподели отново тя.

Целта е предизборна или в опит да се попречи на диалозите за сформиране на държавно управление, счита тя.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР