Руснаците през последните месеци започнаха по-малко да се интересуват от

...
Руснаците през последните месеци започнаха по-малко да се интересуват от
Коментари Харесай

В кои държави руснаците купуват най-много имоти

Руснаците през последните месеци започнаха по-малко да се интересуват от покупка на недвижими парцели в чужбина. Търсенето е намаляло с 47% по отношение на началото на 2023 година До този извод стигнаха анализатори от онлайн академията за маркетинг MAED. Експертите са получили данните посредством маркетингови изследвания, с които се е срещнало изданието " Известия ".

Търсенето на жилища измежду руснаците за тгодина е намаляло най-вече при дестинациите: Аржентина (-85%), Турция (-71%), Израел (-68%), Кипър (-55%) и Португалия (-54%).

Единствената страна, която сподели нарастване на търсенето, е Китай. Спрямо началото на 2023 година ползата на съветските жители към покупката на недвижими парцели в тази страна е скочил с 87%.
 Най-комфортните за живеене градове в Русия
Най-комфортните за живеене градове в Русия

Един от тези градове е учреден от волжките българи през Х век

Според данните на специалистите на пазара на парцели, макар общия спад в търсенето, първите 5 страни, където руснаците купуват най-вече парцели , остават на практика непроменени : ОАЕ е преди всичко, Турция е на второ, а Тайланд е на трето. Челната петица допълват Испания и Казахстан.

" Низходящата наклонност при интереса към задгранични недвижими парцели отразява освен преоценка на опциите за вложение в постоянни активи, само че и преразглеждане на целите във връзка с различните благоприятни условия за метод на живот. Резултатите от новото изследване демонстрират като цяло, че обартно на предходните трендове, търсенето на задгранични недвижими парцели измежду руснаците към този момент е намаляло доста ", разяснява Маргарита Варданян, изпълнителен шеф на за онлайн академията за маркетинг MAED.
 Снимка 559150
Източник:

Търсенето от руснаци на недвижими парцели в Тайланд нараства, отбелязва от своя страна Мила Гребенщикова, заместник-председател на борда на шефовете на Mayalanya Group. Експертът споделя пред " Известия ", че понастоящем съветските вложители в парцели като цяло се преориентират към други пазари - от ден на ден се интересуват от Югоизточна Азия и района на страните от Близкия изток и Северна Африка.
 Страните в света, от които през 2023-а са си тръгнали най-вече милионери - и къде най-често се преселват те
Страните в света, от които през 2023-а са си тръгнали най-вече милионери - и къде най-често се преселват те

Наша прилежаща страна е от най-предпочитаните за ново местоживеене от богатите хора

По думите на Гребенщикова " Тайланд е добре прочут и обичан от руснаците от доста години. Например през първото тримесечие на 2024 година съветските жители заеха трето място по туристически поток в страната ". Експертът разяснява, че парцелите там са едни от най-достъпните, що се отнася до цени. Те се купуват с разнообразни цели -както като ваканционен парцел, по този начин и за инвестиция за отдаване чартърен.

" Доходността от наеми в Тайланд е една от най-високите - 8-10% годишно. Следователно закупуването на недвижими парцели в тази страна е подобаващ метод за диверсифициране на капитала и приемане на въздържан приход ", обобщава Гребенщикова.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР