Руското външно министерство извика днес посланиците на САЩ, Великобритания и

...
Руското външно министерство извика днес посланиците на САЩ, Великобритания и
Коментари Харесай

Руското външно министерство разговаря посланиците на САЩ, Великобритания и Канада

Руското външно министерство извика през днешния ден посланиците на Съединени американски щати, Англия и Канада по отношение на рецензиите им против присъдата за държавна измяна на видния опозиционер Владимир Кара-Мурза, съобщи Ройтерс.

Московски съд осъди през вчерашния ден Кара-Мурза, който има както съветско, по този начин и английско поданство, на 25 години затвор. Според Кара-Мурза и Запада става дума за политически стимулиран развой. 

Четиридесет и една годишният Кара-Мурза е прочут с битката си за човешки права в Русия. Той е и съперник на войната в Украйна.

Руското външно министерство съобщи, че тримата посланици са се намесили във вътрешните работи на Русия, което е " несъвместимо с дипломатическия им статут ", съобщи съветската новинарска организация Интерфакс.

Понастоящем няма коментар от трите посолства, отбелязва Ройтерс.

Посланиците на Съединени американски щати, Англия и Канада направиха през вчерашния ден общо изказване пред телевизионни камери пред постройката на съда, осъдил Кара-Мурза,  разкритикуваха присъдата сещу дисидента и приканиха за освобождението му.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР