Руското правителство удължи временната забрана за износ на рапица. Съгласно

...
Руското правителство удължи временната забрана за износ на рапица. Съгласно
Коментари Харесай

Русия удължава забраната за износ на рапица

Руското държавно управление удължи краткотрайната възбрана за експорт на рапица. Съгласно разпореждането, възбраната ще остане в действие до 31 август 2024 година, заяви " Комерсант ". Предишното ограничаване беше в действие от 1 септември 2023 година до 29 февруари тази година.

В изказване на държавното управление по този мотив се споделя, че въвеждането на възбраната " ще обезпечи задоволително рапица на локални предприятия за произвеждане на рапично масло, както и ще обезпечи на отглеждането на животни нужните артикули от преработката на тази маслодайна просвета ".

Забраната не важи за износа към някои прилежащи на Русия страни. Освен това рестриктивните мерки няма да обиден размерите рапица, която (ще) се изнася от Русия в границите на подписани интернационалните съглашения и даването на филантропична помощ на други страни.

Припомня се, че през март 2022 година съветското държавно управление вкара квоти за експорт на слънчогледово масло и създадените от него фуражи (шротове), както и възбрана за експорт на семе от слънчоглед и рапица.

Министерството на земеделието изясни тогава, че тази мярка ще предотврати вероятен дефицит и надлежно внезапно повишаване на посочените аграрни артикули в Русия, на фона на възходящото им търсене.

Забраната за експорт на рапица беше въведена в началото от 1 април 2022 година до 31 август 2022 година, и от този момент се удължава на всеки 6 месеца, с едно изключение.
 Понижиха прогнозите за реколтата от зърно и маслодайни култури в Европейски Съюз
Понижиха прогнозите за реколтата от зърно и маслодайни култури в Европейски Съюз

Царевицата е главният пострадал поради мощната суша в южните елементи на Европа
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР