Руското министерство на отбраната днес заяви, че руските сили са

...
Руското министерство на отбраната днес заяви, че руските сили са
Коментари Харесай

Руското министерство на отбраната каза, че силите му са превзели украинско селище близо до Авдеевка

Руското министерство на защитата през днешния ден съобщи, че съветските сили са напреднали още в Източна Украйна и са открили надзор над село Северне покрай Авдеевка – украински град, който бе високомерен по-рано този месец, съобщи Ройтерс.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 12840
В изказване на ведомството се споделя, че силите му са завладяли Северне, " открили са се на по-благоприятни за тях фронтови линии и позиции " и са нанесли удари по места, на които са били съсредоточени украински военни и съоръжение покрай три други селища.

Агенция Ройтерс отбелязва, че не е съумяла да удостовери достоверността на изказванията на съветската страна за ситуацията на бойното поле посредством самостоятелни източници.

Превземането на Авдеевка след траяли месеци сражения бе най-значимата облага за Русия от завладяването на Бахмут през предишния май, показва организацията.

Министерството на защитата сподели още, че съветските сили са унищожили доставен от Съединени американски щати танк " Ейбрамс ". Назначени от Москва чиновници в Украйна съобщиха за този случай вчера и споделиха, че това се случва за първи път, откогато Вашингтон стартира да доставя танкове " Ейбрамс " в Украйна предишния септември.

След като през 2022 година Украйна реализира обилни триумфи и отблъсна съветската войска, наскоро тя претърпя неуспехи на бойното поле в източната част на страната и нейните генерали се оплакват от дефицит на оръжия и муниции, разяснява Ройтерс. Русия управлява малко по-малко от една пета от интернационално приетата украинска територия.

Украинските въоръжени сили през вчерашния ден потвърдиха, че са се изтеглили от село Ласточкине покрай Авдеевка и обявиха, че това ще им помогне да спрат напредъка на съветските сили в западна посока, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР