Руският външен министър Сергей Лавров говори на срещата на върха

...
Руският външен министър Сергей Лавров говори на срещата на върха
Коментари Харесай

Сергей Лавров държа реч пред Джо Байдън в Пном Пен

Руският външен министър Сергей Лавров приказва на срещата на върха в Източна Азия, където американска делегация, водена от президента Джо Байдън, изслуша речта му, съобщи РИА Новости.

Срещата на върха в Източна Азия е платформа за разговор на водачите на страните от Азиатско-тихоокеанския район по въпроси на политическото устройство, развиването и насърчаването на съдействието сред страните. Той включва Бруней, Виетнам, Индонезия, Камбоджа, Лаос, Малайзия, Мианмар, Сингапур, Тайланд и Филипините, както и сътрудниците в разговора Русия, Австралия, Индия, Китай, Южна Корея, Нова Зеландия, Съединени американски щати и Япония. Москва обичайно преглежда този обект като значим детайл от многополюсната архитектура на районната сигурност.

" НАТО престана да приказва за своята отбранителна същина и в този момент има искания да играе водеща роля в Азиатско-Тихоокеанския район ", съобщи пред публицисти съветският министър на външните работи след присъединяване си в срещата на върха на АСЕАН, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция

Лавров изрази мнение, че НАТО е била защитителен алианс, когато са съществували Съюз на съветските социалистически републики и Варшавският контракт. След това, когато и двете към този момент ги е нямало, съгласно Лавров, не е било понятно от кого се отбранява НАТО. Външният министър добави, че НАТО е доближила своята отбранителна линия до съветските граници на няколко пъти, а на срещата на върха на алианса в Мадрид НАТО е оповестила, че носи световна отговорност и че сигурността на Евроатлантическия и на Индо-Тихоокеанския район е неделима.

Външният министър на Русия добави, че Съединени американски щати и НАТО се пробват да усвоят и Азиатско-Тихокенаския район и да го милитаризират.

Той сподели, е взаимно изказване от срещата на върха на АСЕАН не е било признато, тъй като американската страна и нейните сътрудници са упорствали за включване в него на неприемливи оценки за обстановката в Украйна и към нея.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР