Руският президент Владимир Путин заяви днес пред Съвета за сигурност

...
Руският президент Владимир Путин заяви днес пред Съвета за сигурност
Коментари Харесай

Путин заяви, че Русия не планира разполагането на ядрени оръжия в космоса

Руският президент Владимир Путин съобщи през днешния ден пред Съвета за сигурност на Руската федерация, че Москва не възнамерява разполагането на нуклеарни оръжия в космоса и че неутрализирането на заканите в галактическото пространство би трябвало постоянно да бъде в центъра на тяхното внимание, съобщи Ройтерс, базирайки се на съветски новинарски организации.

Неназовани източници в Съединени американски щати настояват, че Русия създава галактическо антисателитно нуклеарно оръжие, макар че Путин съобщи, че се опълчва на нуклеарните оръжия в космоса. Кремъл изрично отхвърля изказванията на Вашингтон, отбелязва Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Вчера Съединени американски щати оповестиха, че нямат данни, че Русия се приготвя да употребява нуклеарни оръжия и ще продължат да наблюдават обстановката от близко. Изявлението направи представителят на Държавния департамент Матю Милър пред кореспонденти, откакто съветският президент Владимир Путин предизвести, че Москва има оръжия, с които да поразява цели в западни страни.

" Не за първи път виждаме безотговорна реторика от страна на Владимир Путин. Това не е метод, по който водач на страна с нуклеарни оръжия би трябвало да приказва ", съобщи Милър.

По-рано Путин предизвести Запада, че рискува да провокира нуклеарна война, в случай че изпрати войски в Украйна.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР