Руският президент Владимир Путин ще посети Китай на 16 и

...
Руският президент Владимир Путин ще посети Китай на 16 и
Коментари Харесай

Путин с визита в Китай - първата след инаугурацията му

Руският президент Владимир Путин ще посети Китай на 16 и 17 май по покана на китайския президент Си Дзинпин, оповестиха от Кремъл. Лидерите на двете страни ще обсъдят в детайли цялостен набор от въпроси на всестранното партньорство и стратегическото съдействие, ще дефинират главните насоки за по-нататъшното развиване на руско-китайското практическо съдействие, а също по този начин ще обменят в детайли отзиви по най-актуалните интернационалните и районни проблеми, оповестява Интерфакс.
След диалозите се планува взаимно изказване на двамата президенти и сключване на поредност от двустранни документи.

Путин и Си ще участват на церемония вечеря във връзка 75-ата годишнина от установяването на дипломатически връзки на страните си.

Програмата на визитата на съветския президент включва и среща с китайския министър председател Ли Цян, като тематики на диалог ще бъдат въпроси на двустранното съдействие в търговско-икономическата и филантропичната сфера, оповестяват от Кремъл.

Визитата в Китай ще бъде първото посещаване на Путин в друга страна, откакто той постави клетва на 7 май и стартира своя пети мандат като президент на Русия.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР