Руският президент Владимир Путин приветства завръщането на Бенямин Нетаняху като

...
Руският президент Владимир Путин приветства завръщането на Бенямин Нетаняху като
Коментари Харесай

Путин приветства завръщането на израелския „ястреб” Нетаняху

Руският президент Владимир Путин приветства завръщането на Бенямин Нетаняху като началник на израелското държавно управление и алармира за желание за усилване на съдействието, оповестиха от Кремъл. Израелският деец Нетаняху, считан за „ ястреб ” в политиката, постави клетва като министър председател в четвъртък след престой в съпротива, оглавявайки това, което анализаторите назовават най-дясното държавно управление в историята на страната.

„ Надявам се, че новото държавно управление под Ваше управление ще продължи линията на подсилване на руско-израелското съдействие във всички области в интерес на нашите нации, в полза на гарантирането на мира и сигурността в Близкия изток “, написа Путин в обръщение до Нетаняху. „ В Русия високо ценим вашия персонален и дълготраен принос за подсилване на другарските връзки сред нашите страни “, сподели Путин.

След началото на съветската атака в Украйна през февруари Израел възприе внимателна позиция по отношение на Москва, стремейки се да резервира неутралитет. Израел акцентира специфичните връзки сред двете страни, защото Израел има над един милион жители от някогашния Съветски съюз. Руското външно министерство съобщи, че е " готово за градивно съдействие " с Израел за " избистряне на климата в Близкия изток и на интернационалната сцена като цяло ".

Украинският президент Володимир Зеленски също пожела на Нетаняху „ триумф по пътя към благосъстоянието и сигурността на Израел ”. В Туитър той посочи „ готовността на Украйна за тясно съдействие за подсилване на нашите връзки и изправяне пред общи провокации, реализиране на разцвет и победа над злото “. Израел не е доставял оръжие на Украйна, макар многократните претенции на Зеленски. /БГНЕС, АФП
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР