Руският петролен флот остава подвластен на наказателните мерки, дори и

...
Руският петролен флот остава подвластен на наказателните мерки, дори и
Коментари Харесай

Санкциите принуждават Русия да спре да ползва танкери под флага на Либерия и Маршаловите острови

Руският петролен флот остава зависим на наказателните ограничения, даже и откакто като стартира да сменя флаговете, под които плава, отбелязва Ройтерс
Русия е престанала през последните седмици да употребява десетки петролни танкери, плаващи под флаговете на Либерия и Маршалови острови, защото глобите на Съединени американски щати са достигнали и тези юрисдикции, съобщи Ройтерс, на която се базира Българска телеграфна агенция. Компаниите от тези два страни са основани във Вирджиния, близо до Вашингтон.

Според разбор на Ройтерс това развиване демонстрира слабостите на съветския петролен флот, който остава зависим на санкционни удари, даже и откакто като стартира да сменя флаговете, под които плава.

От октомври до момента финансовото министерство на Съединени американски щати е наложило наказания на 41 петролни танкери за нарушавания на тавана на цената на съветския нефт, наложена от Г-7, Европейски Съюз и Съединени американски щати и възлизаща на 60 $ за барел. 24 от тях са плавали под флага на Маршаловите острови, един - под либерийски байрак.

Почти всички тези танкери са били трансферирани под габонски байрак, в това число 12 от 14-те, на които на 23 февруари са били наложени нови наказания.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР