Руските войски са се възползвали от тактическото си предимство северозападно

...
Руските войски са се възползвали от тактическото си предимство северозападно
Коментари Харесай

ISW: Руснаците настъпват северозападно от Авдeевка, ВСУ са разменили пространство за време

Руските войски са се възползвали от тактическото си преимущество северозападно от Авдeевка, където не престават да настъпват, само че крайната цел на съветските сили на тази част от фронта остава неразбираема. Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) евентуално са разменили пространство (територия) за време. Това се показва в отчет на Института за проучване на войната (ISW), предава Украинская истина.

Според анализаторите от института в нощта на 3 против 4 май съветските войски са създали видим тактически прогрес на северозапад от Авдеевка в региона на Архангелск.

От ISW позволяват, че украинските сили може да са създали тактически оттегляне, " разменили са пространство за време ", до момента в който чакат идването на  американската помощ на фронта през идващите седмици – " уместно решение за мощ с непълен запас, изложена на риск да бъде преодоляна ".

Въпреки това ISW продължава да прави оценка, че съветските сили евентуално се пробват да се възползват от ограничения времеви " прозорец "  преди идването на западната военна помощ посредством усилване на настъпателните операции и че съветските сили може да подхващат спомагателни тактически стъпки на това направление.

От ISW прибавят, че съветските войски наподобява са се възползвали от тактическата обстановка северозападно от Авдеевка, само че крайната им цел на тази част от фронта остава неразбираема.

Руските сили най-вероятно са решили да експлоатират региона, където е най-вероятно да получат тактическо преимущество в близко бъдеще, но не е ясно дали ще продължат да натискат на север към Торецк или ще се върнат към предходния си фокус върху Покровск на северозапад.

" Руските войски към този момент са разположили почти една дивизионна мощ (основно четири бригади от Централния боен окръг на Руската федерация) на фронтовата линия северозападно от Авдеевка и се оповестява, че не престават да разполагат спомагателни сили в региона ", показват в отчета си от ISW.

Прегледът не подцени и известието за оповестяване на търсене на президента на Украйна Володимир Зеленски, командващия Сухопътните сили на Украйна генерал-лейтенант Александър Павлюк и президента на Украйна (в интервала 2014 г.–2019 г.) Петро Порошенко.

Според анализаторите сходно решение на Кремъл е част от осведомителната интервенция на Русия " Майдан 3 " и по-широките старания на Кремъл да дискредитира настоящето и предходните прозападни украински държавни управления, пристигнали на власт след 2014 година както и дипломатически да изолира Украйна.

Ключови констатации от отчета на ISW за 4 май:

-Руските войски направиха видим тактически прогрес на северозапад от Авдеевка в региона на Архангелск в нощта на 3 против 4 май.

-На 4 май съветските правоприлагащи органи претърсиха поддръжници на затворения съветски ултранационалист и деятел Игор Гиркин (известен като Стрелков) в региона на Тула, евентуално в опит да основат осведомителни условия за възбрана на придвижването в Русия.

-Наскоро съветските войски настъпиха покрай Авдеевка и Донецк, както и в граничната зона на Донецка и Запорожка области.

-Кремъл продължава акцията си за централизиране на контрола върху нередовните сили на така наречен ДНР посредством кооптиране на нейните командири и чиновници.

 

 

Източник Фокус

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР