Руските сили започнаха наземна атака с бронирани машини срещу североизточния

...
Руските сили започнаха наземна атака с бронирани машини срещу североизточния
Коментари Харесай

Внезапно настъпление - Русия отвори нов фронт в Украйна

Руските сили започнаха наземна офанзива с бронирани машини против североизточния регион на Харков в Украйна рано сутринта в петък, напредвайки с 1 км покрай граничния град Вовчанск, в опит да основат буферна зона, заяви почитан украински боен източник, представен от „ ”. (Видеото е архивно.)

Атаката отваря нов фронт във войната повече от две години след пълномащабното навлизане на Русия.



Боевете в граничните региони на Харковска област не престават и сега, като украинските управляващи изпращат още сили в региона като подкрепление, показаха от министерството на защитата на Украйна.

„ Приблизително в 5 часа сутринта имаше опит на съперника да пробие нашата отбранителна линия под прикритието на бронирана техника ”, разясняват от министерството.

„ Към момента първичните офанзиви са отблъснати, борбите с друга активност обаче не престават ”, допълват от министерството.

Високопоставен украински боен източник, който е отказал да бъде назван, разяснява пред „ Ройтерс ”, че съветските войски са навлезли с 1 км във вътрешността в Украйна и се стремят да изтласкат украинските въоръжени сили на 10 км от границата, с цел да основат буферна зона за по-нататъшно нахлуване.

Вовчанск, граничен град в Харковска област, с население от преди войната от 17 000 души, което е намаляло до няколко хиляди, е подложен на масиран обстрел, както и близките региони.



Местните управляващи оказват помощ на цивилните да се изтеглят, разгласи Тамаз Гамбарашвили, началник на военната администрация във Вовчанск.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР