Руските окупатори отново атакуваха Украйна снощи, нанасяйки масиран ракетен удар.

...
Руските окупатори отново атакуваха Украйна снощи, нанасяйки масиран ракетен удар.
Коментари Харесай

Руските терористи атакуваха енергийни съоръжения в шест области в Украйна

Руските окупатори още веднъж нападнаха Украйна нощес, нанасяйки масиран ракетен удар. Това заяви сутринта Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна.
 
" В резултат на съветските терористични офанзиви, за жалост, измежду цивилното население има ранени. Редица високи здания и други обекти на гражданската и енергийната инфраструктура бяха унищожени и развалени ", се споделя в отчета.
 

 
Предупреждение за въздушно нахлуване е оповестено през нощта във всички райони. Военновъздушните сили на въоръжените сили на Украйна предизвестиха за противников дронове и ракети в разнообразни региони.
 

 
През нощта врагът нападна оборудванията за произвеждане и транспорт на електрическа енергия в Полтава, Кировоград, Запорожие, Лвов, Ивано-Франковск и Виница. Това заяви министърът на енергетиката на Украйна Херман Халушченко, съгласно формалния уебсайт на министерството.
 
" Изясняват се следствията. Енергетиците към този момент работят за отстраняването им. Врагът желае да ни лиши от опцията да произвеждаме и пренасяме задоволително електрическа енергия ", сподели министърът.
 
От Областна военна администрация Кировоград оповестиха, че вследствие на нощното нахлуване е потърпевшо осемгодишно дете. Освен това в квартал Олександрия са развалени сериозно инфраструктурно оборудване и 13 частни къщи, както и съвсем три дузини гаражи.
 

 
Окупаторите също се пробваха да нападат Киев, само че противовъздушната защита отблъсна офанзивата, означи Киевската градска военна администрация. По предварителни данни в столицата няма жертви и вреди.
 
" Противникът стартира ракетна офанзива против столицата - употребява крилати ракети Х-101/Х-555/Х-55 от стратегически бомбардировачи Ту-95МС. Въздушната паника в столицата продължи повече от три часа. Ракетите се приближиха до Киев от разнообразни направления. Силите за противовъздушна защита и средства унищожиха всички въздушни цели в региона на столицата! ", се споделя в известието.
 

 
Кметът на Бровари Игор Сапожко, базирайки се на спасителите, заяви за пожар на цивилно инфраструктурно оборудване в едно от обитаемоте места на квартал Бровари. По думите му вследствие на ракетната офанзива и пожара са потърпевши двама души - 61-годишна жена и 33-годишен мъж. И двамата са приети в болница в стресово положение и с пострадвания на крайниците в градската болница.
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР