Руски военнотранспортен самолет Ил-76 се е разбил в южната част

...
Руски военнотранспортен самолет Ил-76 се е разбил в южната част
Коментари Харесай

Руското министерство на отбраната: Разби се наш самолет с украински военнопленници

Руски военнотранспортен аероплан Ил-76 се е разрушил в южната част на Белгородска област, граничеща с Украйна. По данни на съветското министерство на защитата са починали минимум 65 украински военнопленници.

Агенция РИА Новости заяви, че на борда са се намирали още девет души, в това число шестима от екипажа. Нито една от детайлностите за намиращите се на борда не може да бъде доказана без значение, написа Би Би Си.

Генералният щаб на Украйна, представен от уеб страницата " Украинска истина ", съобщи, че самолетът е превозвал ракети за съветските системи за противовъздушна защита С-300. Не се загатва нищо за военнопленници.

Някои украински медии в началото допуснаха, че Ил-76 може да е свален от украинските сили, само че по-късно тези известия бяха заличени.

Областният шеф на Белгород Вячеслав Гладков съобщи, че е осведомен за " случай ", само че не даде повече детайлности.

Видеоклип, споделен в обществените медии, демонстрира по какъв начин към 11 ч. локално време аероплан пада, последван от детонация край село Яблоново, на 70 км североизточно от Белгород.

Според РИА Новости украинските пандизчии са били „ превозени до Белгородска област за замяна “, макар че това не може да бъде доказано.

Говорителят на съветския президент Дмитрий Песков съобщи, че Кремъл е осведомен за злополуката, само че отхвърли да навлезе в детайлности.

Ил-76 е военнотранспортен аероплан, предопределен за транспорт на войски, товари, военно съоръжение и оръжия по въздуха. Обикновено екипажът му се състои от петима души и може да транспортира до 90 пасажери, написа Ройтерс.

Белгородската област, която граничи с Украйна, е обект на чести набези от страна на Украйна през последните месеци, в това число на ракетен удар през декември, при който починаха 25 души.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР