Руски военен кореспондент бе убит в Украйна при украинска атака

...
Руски военен кореспондент бе убит в Украйна при украинска атака
Коментари Харесай

Руски военен кореспондент бе убит в Украйна

Руски боен сътрудник бе погубен в Украйна при украинска офанзива с дрон, заяви Ройтерс, като се базира на медията, за която той е работил.
Семьон Еремин, който правил репортажи за вестник „ Известия “ през цялото време на войната преди близо 26 месеца, е умрял от раните, които получил при нападението, осъществено през вчерашния ден край село Приютное, Запорожка област.

Снимка: Ozge Elif Kizil / Anadolu Agency / Getty Images / Collection of war.ukraine.ua

Дронът поразил 42-годишния Еремин при второто си прекосяване над региона.
Военният сътрудник е отразявал за съветския ежедневник обсадата на Мариупол при започване на войната, както и тежките сражения за Маринка и Угледар. Той е бил награден с медал „ За заслуги към Отечеството “ втора степен.

 Украйна е атакувала съветско летище на анексирания Кримски полуостров Светът 3 мин. Украйна е атакувала съветско летище на анексирания Кримски полуостров  Руска масирана офанзива унищожи електрическа централа, 200 хиляди са без ток Светът 2 мин. Руска масирана офанзива унищожи електрическа централа, 200 хиляди са без ток  Ще активизира ли Украйна пандизчии? Светът 3 мин. Ще активизира ли Украйна пандизчии?  Размяна на удари: Русия е атакувала центрове за дронове, а Украйна – военни уреди Светът 1 мин. Размяна на удари: Русия е атакувала центрове за дронове, а Украйна – военни уреди  Украйна е атакувала съветско летище на анексирания Кримски полуостров Светът 3 мин. Украйна е атакувала съветско летище на анексирания Кримски полуостров  Руска масирана офанзива унищожи електрическа централа, 200 хиляди са без ток Светът 2 мин. Руска масирана офанзива унищожи електрическа централа, 200 хиляди са без ток  Ще активизира ли Украйна пандизчии? Светът 3 мин. Ще активизира ли Украйна пандизчии?  Размяна на удари: Русия е атакувала центрове за дронове, а Украйна – военни уреди Светът 1 мин. Размяна на удари: Русия е атакувала центрове за дронове, а Украйна – военни уреди

Организация на обединените нации осъжда убийствата на публицисти и счита, че всеки подобен случай изисква цялостно следствие, сподели в отговор на питане на ТАСС Фархан Хак, заместник-говорител на генералния секретар на международната организация Антониу Гутериш.

Междувременно украинският президент Володимир Зеленски още веднъж изиска помощ за подсилване на противовъздушната защита на страната си.

„ Ние в Украйна оценяваме напъните на всеки водач, на всяка страна, която в действителност е дейна, съблюдава обещанията си и се пробва да усъвършенства качествата на нашата противовъздушна защита “, сподели нощес Зеленски в постоянното си вечерно видеообръщение, което този път беше извънредно малко.

Той изрази сдържано удовлетворение, откакто министрите на защитата на страните от НАТО взеха решение през вчерашния ден да бъде подкрепено усилването на украинската противоракетна защита.

Очаква се обособени страни от алианса да дадат съответни обещания през идващите дни, отбелязва Агенция Франс Прес.

Зеленски сподели, че Украйна се нуждае от системи за противовъздушна защита и изтребители, с цел да се отбрани, „ и нашите сътрудници могат да оказват помощ “.

Днес Камарата на представителите ще се произнесе по блокирания от месеци пакет американска военна помощ за Украйна, Израел и Тайван на обща стойност 95 милиарда $, откакто през вчерашния ден го придвижи за гласоподаване.

Много от републиканците в следената от тяхната партия долна камара на Конгреса на Съединени американски щати са срещу подпомагането на Киев.

Съединените щати ще изпратят неотложно оръжия на Украйна, в случай че пакетът бъде утвърден, разгласи в това време Белият дом.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР