Руски съд осъди кондуктора от Вологда Владимир Румянцев на три

...
Руски съд осъди кондуктора от Вологда Владимир Румянцев на три
Коментари Харесай

Осъдиха кондуктор от Волгода за нелегално антивоенно радио

Руски съд осъди кондуктора от Вологда Владимир Румянцев на три години отнемане от независимост, откакто бе приет за отговорен за разпространяване на " подправени вести " за съветската войска . Той е основал лично незаконно радио, по което е говорел срещу войната, оповестява Руската работа на Би Би Си.

За образуването на наказателно дело против 61-годишен мъж стана известно на 14 юли. На идващия ден съдът го изпрати в пандиза. На 20 декември на съвещание на Вологодския градски съд прокурорът изиска шест години затвор за Румянцев.

Повод за наказателното дело са изявления на Румянцев в обществените мрежи, както и фактът, че мъжът е разпространявал информация за войната в Украйна посредством любителското си радио .

Проектът " Здравей, ти си задграничен сътрудник ", основан от публицистите Соня Гройсман и Олга Чуракова, приети за " задгранични сътрудници ", назова Румянцев меломан, краевед и създател на видеоблога Vovan Media. Мъжът е работил 20 години в локален машиностроителен цех, а след затварянето му - като кондуктор в градски тролейбус.

Нелегалната му радиостанция работеше с предаватели, закупени от AliExpress. Той я основава преди осем години и излиза постоянно в ефир - пускайки най-вече руски шлагери. След експлоадирането на войната Румянцев стартира да обръща повече внимание на политическите тематики . През лятото той стана първият обвинен в града според новия закон за " имитации " за съветската войска.

Румянцев не се призна за отговорен за разпространяване на " военни имитации ". Не е известно дали радиото му е имало слушатели.

По обвиняванията за разпространяването на " военни имитации ", стимулирани от политическа ненавист - член 207.3 алинея 2 от Наказателния кодекс на Руската федерация), по която е упрекнат Румянцев,.

Реална присъда по този закон, приет за " задграничен сътрудник " - осем години и половина затвор.
 Пригожин посетил и пандиза на Навални, с цел да вербува наказани за войната
Пригожин посетил и пандиза на Навални, с цел да вербува наказани за войната

Шефът на " Вагнер " предложил на пандизчиите опрощение, в случай че прекарат шест месеца с частната армия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР