Руски ракетни удари поразиха тази сутрин инфраструктурни обекти в цяла

...
Руски ракетни удари поразиха тази сутрин инфраструктурни обекти в цяла
Коментари Харесай

Ракетни удари са поразили десетки инфраструктурни обекти в Украйна днес

Руски ракетни удари поразиха тази заран инфраструктурни обекти в цяла Украйна. Кметът на Житомир съобщи, че офанзиви са прекъснали електроснабдяването и водоснабдяването, а съгласно заместник-ръководителя на президентската канцелария Кирило Тимошенко две детонации са раздрусали енергийно оборудване в югоизточния град Днипро, в който живеят близо 1 милион индивида, причинявайки съществени вреди.
Прочетете още
Володимир Зеленски съобщи, че от 10 октомври насам са разрушени 30 % от електроцентралите в страната.

„ От 10 октомври 30% от електроцентралите на Украйна са разрушени, което докара до всеобщо изключване на електрозахранването в цялата страна. Възможности за договаряния с Путин не останаха ”, написа той в Twitter.

Един човек е умрял в южния украински пристанищен град Николаев, откакто ракета поразила жилищна постройка, оповестиха локалните управляващи. Очевидци описаха, че са чули три детонации в ранните часове на деня. По думите им ракета е разрушила изцяло едната част от постройка в центъра на града, оставяйки след себе си голям кратер. Забелязан е пожарникарски екип, който извадил тялото на мъж от руините.

" В Николаев врагът унищожи жилищна постройка с ракети С-300. Загина един човек. Беше нанесен удар и по пазар за цветя. Интересно против какво са се борили съветските терористи в тези безусловно мирни обекти ", написа в " Телеграм " украинският президент Володомир Зеленски.

Енергиен обект в северната част на Киев също е бил изумен, обявиха очевидци и украински публични лица. 

Съобщава се и за офанзиви против енергийни уреди в град Харков, ситуиран покрай границата с Русия.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР