Руската служба за външно разузнаване обвинява САЩ, че се опитват

...
Руската служба за външно разузнаване обвинява САЩ, че се опитват
Коментари Харесай

Руската служба за външно разузнаване обвинява САЩ в опит за намеса в президентските избори

Руската работа за външно разузнаване упреква Съединени американски щати, че се пробват да се намесят в президентските избори в страната. И твърди, че Вашингтон даже има проекти да стартира хакерска атака против системата за онлайн гласоподаване.

Путин, който съвсем несъмнено ще завоюва президентските избори на 15-17 март, предизвести Запада, че всеки опит на непознати сили да се намесят в гласуването ще се преглежда като акт на експанзия.

Руската работа за външно разузнаване СВР съобщи в изказване, че има информация, че администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън има намерение да се намеси в изборите.

Това предадоха държавните медии.

„ Според информация, получена от Службата за външно разузнаване на Руската федерация, администрацията на Байдън слага на американските неправителствени организации задачата да реализират понижаване на изборната интензивност “. Това се споделя в отчета на СВР.

„ С присъединяване на водещи американски ИТ експерти се възнамерява да се извършат хакерски атаки против системата за отдалечено електронно гласоподаване, което ще направи невероятно преброяването на гласовете на забележителна част от съветските гласоподаватели “, сподели СВР.

СВР, главният правоприемник на Първо ръководство на външното разузнаване на Комитет за Държавна сигурност (на СССР), не е предоставило доказателства за своите изказвания.

Нямаше незабавна реакция от Вашингтон.

Западът назовава Путин деспот, военнопрестъпник и палач, който докара Русия до присвояване на земя в имперски жанр, което отслаби Русия. И изкова украинската държавност, като в същото време сплоти Запада и даде на НАТО задача след Студената война.

Путин назовава войната в Украйна екзистенциална борба сред „ свещената “ съветска цивилизация и арогантния Запад. Който съгласно него е в културен, политически и стопански крах и който се стреми да унижи Русия след разпадането на Съветския съюз.

Миналата седмица Кремъл съобщи, че Русия няма да се намеси в президентските избори в Съединени американски щати през ноември.

И отхвърли заключенията на Съединени американски щати, че Москва е провела акции за въздействие върху президентските избори в Съединени американски щати през 2016 година и 2020 година

Путин, върховен водач на Русия от последния ден на 1999 година, направи серия от иронични забележки по отношение на изборите в Съединени американски щати, като сподели, че счита Джо Байдън за предпочитане пред Доналд Тръмп като идващ президент на Съединени американски щати.

Източник – Reuters/Превод:SafeNews

Oще вести четете в категория Свят
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР