Руската ФСБ задържа шестима граждани на централноазиатска държава, подготвяли терористичен

...
Руската ФСБ задържа шестима граждани на централноазиатска държава, подготвяли терористичен
Коментари Харесай

ФСБ задържа шестима за готвен атентат срещу военен обект в Донецк

Руската ФСБ задържа шестима жители на централноазиатска страна, подготвяли терористичен атентат против боен обект в Донецк. Това оповестява ТАСС, като цитира изказване на Центъра за връзки с обществеността (ЦВВ) на ФСБ на Русия.

" На 11 април 2024 година Федералната работа за сигурност потуши активността на терористична клетка, състояща се от шестима жители на една от централноазиатските страни, чиито членове възнамеряваха да извършат терористичен акт против обект на съветските въоръжени сили, дислоциран в град Донецк ", означават от ФСБ.

Разузнаването акцентира, че координацията на дейнос тта на терористичната група се е осъществявала от територията на Украйна.

" След осъществяване на закононарушение в Руската федерация, участниците в него са възнамерявали да пътуват до Турция, откъдето са възнамерявали да преминат в Украйна ", прецизира ФСБ.

От местоживеенето на терористите са конфискувани две подготвени за приложимост самоделни взривни устройства и ръчни гранати.
 ФСБ твърди че английски спецчасти работят в Украйна
ФСБ твърди че английски спецчасти работят в Украйна

Отделът на украинските специфични сили е бил следен от звено на Морските специфични сили на Кралския флот (SBS)

Припомняме, че ФСБ съобщи по-рано в четвъртък, че английската Специалната корабна работа (SBS) е работила в Украйна и е пособия на украинските сили да извършат интервенции против Русия.

Войната в Украйна провокира най-дълбоката рецесия в връзките на Москва със Запада след Кубинската ракетна рецесия от 1962 година Президентът Владимир Путин съобщи, че военният личен състав на НАТО към този момент участва в Украйна. Съединени американски щати и основни европейски съдружници обявиха, че нямат проекти да изпращат сухопътни войски в Украйна.

ФСБ, главният правоприемник на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) от руската ера, съобщи, че е осуетила проект на английските специфични елементи за десант на украински бойци на Тендровската коса, пясъчна линия в Черно море. В изказването се споделя, че е хванат почитан боец от украинските военноморски специфични елементи и се показват името и датата му на раждане.

ФСБ сподели, че отделът на украинските специфични сили е бил " следен от звено на Специалната корабна работа (SBS) , което демонстрира директното присъединяване на Англия в спора ".
 ФСБ ликвидира членове на интернационална терористична група в Кабардино-Балкария
ФСБ ликвидира членове на интернационална терористична група в Кабардино-Балкария

Диверсантите възнамерявали редица саботажи и терористични офанзиви

Членове на интернационална терористична група са били премахнати в четвъртък в съветската република Кабардино-Балкария. Извънредно състояние за осъществяване на контратерористична интервенция е било въведено в четвъртък сутринта за част от територията на основния град на републиката Налчик и Черекска община по информация на районния действен щаб.

То е оповестена от шефа на ръководството на  структурата на съветската работа за сигурност ФСБ за Кабардино-Балкария Пьотр Громушкин в 05:12 часа на 11 април 2024 година за територията на земеделските кооперации " Ветеран-1 ", " Дубки-1 ", " Дубки-2 ", " Каскад ", " Мисхидж ", " Намис ", " Насип ", " Нива-2 ", " Нива-3 ", " Нур ", " Отдих ", " Ошхамахо ", " Поляна " и " Сосруко ". В посочения регион за въведени редица специфични ограничения и краткотрайни ограничавания.

Местните сили за сигурност за получили информация за местонахождението на въоръжени лица, свързани с терористична активност. През нощта те са били заградени спецчастите на ФСБ на територията на кооперация " Насип " в предградията на Налчик. Терористите били призовани да се предадат, само че отказали и разкрили огън. Националният антитерористичен комитет (НАК) оповестява, че са били обезвредени двама членове на група, възнамерявала саботажи и терористични офанзиви.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР