Русия завзема повече територия, отколкото Украйна е освободила при контранастъплението

...
Русия завзема повече територия, отколкото Украйна е освободила при контранастъплението
Коментари Харесай

The Washington Post: Русия завзема повече територия, отколкото Украйна освободи през 2023 г

Русия завзема повече територия, в сравнение с Украйна е освободила при контранастъплението си през 2023 година, написа The Washington Post, представен от " Фокус ".

Русия нападна многочислени точки по 1000-километровата фронтова линия в Украйна, набирайки мощ против украинската войска, която чака да дойдат още войски и оръжия.

През последните дни съветската атака в украинската Харковска област докара до разселването на хиляди хора. Някои евакуирани лица обявиха, че това навлизане е било даже по-жестоко от първото. Руските военни също по този начин са постигнали триумфи надалеч на юг.

Макар че съветските триумфи са относително дребни, анализаторите настояват, че те въпреки всичко са обилни, защото оказват напън върху украинските военни в обширна географска област.

" Те се стремят да основат уязвими позиции на украинската страна, притискайки съперника от всички страни ", е декларирал Макс Бергман, шеф на програмата " Европа, Русия и Евразия " в Центъра за стратегически и интернационалните проучвания.

Обемът на територията, която Русия е окупирала през последните няколко седмици, е почти толкоз огромен, колкото територията, която Украйна си възвърна по време на неубедителната си пролетна контраатака през 2023 година

Според анализатори този съветски напън може да е обвързван с неналичието на готовност в Украйна: Много от призованите бойци към момента би трябвало да бъдат подготвени. Те се позоваха и на седеммесечното закъснение на Вашингтон при одобряването на по-голяма помощ за Украйна. Запасите от артилерийски снаряди и други муниции с огромен обхват на деяние са на привършване, което затруднява защитата на Украйна.

Това ново нахлуване от страна на Русия значи, че Украйна ще би трябвало да реалокира силите си, изключително на север, счита Джан Джентиле, старши историк в Rand.

Това може да попречи на напъните на Украйна да се приготви за лична атака.

Докато Русия навлиза все по-дълбоко в Украйна, цивилните, живеещи на фронтовата линия, още веднъж са изправени пред прекомерно познатото решение дали да изоставен домовете си или да рискуват да живеят под съветска окупация. По-възрастните поданици, които изчакаха първото съветско нахлуване в дребни села и градове като Волчанск, този път бягат, защото съветският обстрел се ускорява.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР