Русия ще разположи в най-скоро време най-новите си гаубици в

...
Русия ще разположи в най-скоро време най-новите си гаубици в
Коментари Харесай

Близо до Финландия. Русия разполага най-новите си гаубици в Северния военен окръг

Русия ще разположи в най-скоро време най-новите си гаубици в Северния боен окръг, който граничи с Финландия и Норвегия , заяви ръководителят на държавния конгломерат " Ростех " на 27 декември.

Новината идва, откакто в средата на месеца съветският президент Владимир Путин , свързани с Финландия, и добави, че в региона до финландската граница ще бъдат ситуирани " обилни военни единици ". Междувременно съветската държавна осведомителна организация ТАСС съобщи, че единичните гаубици " Коалиция-СВ " (Coalition-SV) към този момент са били ситуирани на фронтовата линия в Украйна.

Артилерийските установки са с далекобойност на стрелбата до 70 км , оръдията им са от серията А288 със 152-милиметрови снаряди, а честотата на стрелбата може да доближи над 10 снаряда в минута. Изборът на цел, прицелването и направляването са автоматизирани.

През 2021 година Путин разшири обсега на деяние на съветския Северен флот, чиято зона за защита беше най-много Руска Арктика, и сътвори Северния боен окръг. В него влезе граничещата с Норвегия и Финландия Мурманска област .

Изпитанията на новите самоходни артилерийски установки са завършили и тяхното всеобщо произвеждане към този момент е почнало, сподели още шефът на " Ростех " Сергей Чемезов в изявление за съветската организация РИА Новости. Първата пилотна партида ще бъде доставена на армията тази седмица.

" Мисля, че те ще се появят там (в Северния боен окръг) скоро, защото с гаубиците от този клас ще имаме преимущество пред артилерийските модели на Запада във връзка с далекобойността на стрелбата ", добави той.

След пълномащабната си инвазия в Украйна, която стартира през февруари 2022 година, Москва упрекна " груповия Запад ", че води война против нея посредством проксита и предизвести, че ще укрепи силите си на западната си граница поради приемането на през април 2023 година
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР