Русия се опитва да повлияе на западните демокрации към отслабване

...
Русия се опитва да повлияе на западните демокрации към отслабване
Коментари Харесай

Финландия предупреждава за руски саботажи в Европа

Русия се пробва да повлияе на западните демокрации към намаляване на поддръжката за Украйна, а Финландия не е ваксинирана против злонамерена активност.

Това демонстрират отчетите на финландската работа за сигурност SUPO, оповестява Yle.

Коментарът на заместник-началника на SUPO Теему Турунен пристигна след отчет, в който се твърди, че европейските разследващи служби са предизвестили за саботажния скрит план на Русия, ориентиран към страни в цяла Европа.
 Финландия не изключва Русия да тества член 5 на НАТО
Финландия не изключва Русия да тества член 5 на НАТО

Шефът на финландската войска прикани за единение

" Ние предупредихме преди няколко месеца, когато публикувахме нашия годишен отчет, че би трябвало да чакаме по-агресивни и враждебни опити за въздействие от Русия. Това е същото, сподели Турунен. Специалният интерес на Русия е обвързван с поддръжката на Украйна.

Не Финландия интересува Русия, а единството на Запада в поддръжка на Украйна ", сподели Турунен.
 Финландия смята Русия за най-голямата опасност за сигурността си
Финландия смята Русия за най-голямата опасност за сигурността си

Според Финландската работа за сигурност и разузнаване

Като евентуални цели за офанзиви Русия се концентрира са посочени  маршрутите за доставка на помощ за защитата на Украйна, акцентира формалният представител.

Припомняме, че по-рано тази година SUPO заяви след годишния си отчет за 2023 година, че Русия остава главната опасност за националната сигурност на Финландия.

" Финландия и други западни народи са класифицирани от Русия като вражески или враждебни страни и в този случай Русия има в арсенала си всевъзможни типове бойкот и заплашване ", сподели Турунен.

Русия може да вземем за пример да употребява дребни нарушители или хулигани, с цел да нанася вреди и да преследва заплашване, изяснява Турунен. Според длъжностното лице Финландия трябваше да се приспособява към новата епоха.

" Няма връщане все още, в който бяха нещата, тъй че в този смисъл в действителност би трябвало да се приспособяваме към новите действителности. Трябва да сме готови, само че това не значи, че би трябвало да се опасяваме ", сподели зам.-началникът.
 Русия плаши Финландия с последици при пренос на нуклеарни оръжия
Русия плаши Финландия с последици при пренос на нуклеарни оръжия

Ако това е изборът на финландските управляващи, тогава те би трябвало да бъдат готови за следствията от този избор, настоя Владимир Ермаков от Министерство на външните работи на Русия

Европейските разследващи служби предизвестяват, че Русия приготвя бойкот в Европа , заяви The Financial Times.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР