Русия се надява да намери решение с Украйна за признаването

...
Русия се надява да намери решение с Украйна за признаването
Коментари Харесай

Главният руски преговарящ: Според Киев исканията ни са практически неизпълними

Русия се надява да откри решение с Украйна за признаването на Крим, ДНР и ЛНР. Това съобщи ръководителят на съветската делегация, помощникът на президента Владимир Медински, след края на третия кръг от договаряния с украинската страна, съобщи ТАСС.

„ Не бих желал да разясня какво споделя украинската страна по време на договарянията и след тях. Ние се договорихме да не го вършим обществено притежание. Според тях признаването на Крим за съветски и суверенитетът на ДНР и ЛНР е " на практика " невероятно. Според мен има огромна разлика сред невероятно и на практика невероятно. И двата въпроса са от първостепенно значение за Русия, за руснаците и, несъмнено, за позицията на нашата делегация. Надявам се, че рано или късно ще намерим решение “, сподели той.

Той също по този начин съобщи, че на 6 март Русия е подготвила към 400 рейса за евакуация на украинци по филантропични коридори, само че евакуацията се е провалила от украинските военни, които Киев не управлява. " Обещахме да отворим филантропични коридори и го направихме. Вчера държахме към 400 огромни рейса изцяло празни, с цел да изведем хората от близките градове и да ги закараме,където изискат. Но всички тези 400 големи рейса стояха празни през целия ден. Никой не пристигна ", сподели той в изявление за RT, оповестено във вторник. " Единственият метод да се изясни това е, че държавното управление на Украйна не управлява въоръжените сили в обкръжените градове и в отдалечени райони на страната. Не мога да намеря друго пояснение за това ", сподели Медински.

Той напомни, че Русия е дала обещание да съблюдава режима на преустановяване на огъня, „ през днешния ден, през вчерашния ден и завчера, в продължение на към пет до седем часа всеки ден, ние го спазвахме “. „ Въпреки това никой не е напускал градовете, украинските военни не разрешават на хората да напущат градовете и ги държат като жив щит. Това е казусът. Те не извършват заповедите на държавното управление в Киев “, уточни ръководителят на съветската делегация.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР