Русия приема решението на Южна Корея да наложи санкции срещу

...
Русия приема решението на Южна Корея да наложи санкции срещу
Коментари Харесай

Русия приема новите южнокорейски санкции за неприятелски и ще предприеме ответни мерки

Русия приема решението на Южна Корея да наложи наказания против съветски физически и юридически лица за „ неприятелско “ и ще предприеме ответни ограничения, съобщи през днешния ден представителят на съветското външно министерство Мария Захарова, представена от Българска телеграфна агенция.

Република Корея наложи през вчерашния ден наказания против два съветска кораба, за които счита, че придвижват военни товари за Северна Корея, както и против две съветски организации и двама съветски жители, свързани с ракетната и нуклеарната стратегия на Пхенян.

„ Това е неприятелско деяние на Сеул, което буди надълбоко страдание. Подчертавам, че налагането на нелегитимни наказания ще има отрицателно въздействие върху връзките с Русия “, съобщи Захарова пред кореспонденти по време на постоянната седмична конференция.

„ Русия развива добросъседски връзки с другарска Северна Корея съгласно нормите на интернационалното право, без да заплашва интернационалната сигурност “ добави тя.

Отношенията сред Москва и Пхенян се ускориха, откакто севернокорейският водач Ким Чен-ун предходната година предприе обиколка на Далечния изток на РФ.

Миналата седмица Русия наложи несъгласие на резолюция на Организация на обединените нации по отношение на мониторинга дали се съблюдават глобите, наложени от интернационалната организация на Северна Корея поради нейните нуклеарна и ракетна стратегия.

Захарова повтори през днешния ден, че Москва продължава да се придържа към резолюциите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации във връзка с Северна Корея, само че добави, че глобите против нея не работят по проект.

„ Ясно се вижда, че безкрайните наказания са изцяло безполезни за постигането на поставените цели. Те водят до финансова и икономическа обсада на цялата страна с последици за популацията ѝ “, съобщи тя.

Захарова упрекна Съединени американски щати, че желаят да провокират „ неустойчивост “ на Корейския полуостров.

„ Явно на Южна Корея ѝ липсва имунитета да се отбрани от външното въздействие на Вашингтон “, заключи тя.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР