Русия предупреди днес Европейския съюз, че ако блокът наложи ограничения

...
Русия предупреди днес Европейския съюз, че ако блокът наложи ограничения
Коментари Харесай

Москва заплаши западните кореспонденти с болезнен отговор, ако ЕС наложи ограничения над руски медии

Русия предизвести през днешния ден Европейския съюз, че в случай че блокът наложи ограничавания на съветските медии, западните кореспонденти в Русия ще усетят бърз, недопечен и мъчителен отговор от страна на съветската страна, съобщи Ройтерс.

Зам.-председателката на Еврокомисията Вера Йоурова разгласи, че Европейски Съюз може да глоби " Гласът на Европа ", " Росийская газета ", РИА Новости и " Известия ", заяви Блумбърг предходната седмица.

Говорителката на съветското Министерство на външните работи Мария Захарова разяснява през днешния ден, че " западните репортери ще им се наложи да усетят ответните мерки…ще отговорим мълниеносно и доста мъчително ":

" Дори единствено една съветска медия да стане обект на неоснователни ограничавания, това ще докара до рикошет към западните им сътрудници тук в Русия – имам поради западните публицисти ".

" Преди те усещаха нашата обич, само че в този момент ще би трябвало да усетят отговора. Ние ще отговорим стремително и извънредно мъчително за западняците ", добави тя.

В края на март чешкият министър председател Петер Фиала заяви, че разузнаването на страната е разрушило финансирана от Москва мрежа, която е разпространявала съветска агитация и е упражнявала въздействие в Европа, в това число в Европейския парламент. Групата употребила основаният в Прага новинарски уебсайт " Гласът на Европа " да популяризира информации против изпращането на европейска помощ за Украйна, която Русия атакува през февруари 2022 г.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР