Русия остро осъжда тази стъпка на швейцарските власти, която грубо

...
Русия остро осъжда тази стъпка на швейцарските власти, която грубо
Коментари Харесай

Посланичката на Берн в Москва бе привикана в МВнР заради план за конфискация на руски активи

" Русия остро осъжда тази стъпка на швейцарските управляващи, която жестоко нарушава фундаменталните правила и правила на интернационалното право по отношение на държавния имунитет ", сподели министерството.

" Всяко посягане над съветска държавна благосъстоятелност под прикритието на някакъв преувеличен " оздравителен механизъм " би било нищо повече от кражба на държавно равнище ", прибавя то.

Ведомството разгласи, че Русия ще отговори реципрочно, в случай че швейцарският проект бъде прибавен.

Вестник " Велт " отбелязва, че към този момент от две години страните от Европейски Съюз обмислят какво да вършат със замразените съветски активи и по какъв начин да ги употребяват в интерес на Украйна. Държавите от Европейски Съюз се съмняват, че има правни учредения за конфискация и считат, че сходен ход би бил в нарушаване на интернационалното право. Според изданието има разнообразни аргументи, заради които да вземем за пример Германия, Италия и Франция не желаят да конфискуват съветски активи.

На първо място, сходен ход може да навреди на репутацията на еврозоната, да отблъсне интернационалните вложители и да дестабилизира финансовия пазар. Второ, Русия разгласи, че в отговор на сходен ход ще конфискува западни активи, които към момента се намират в страната.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР