Русия обяви в пегък, че отменя всички мерки срещу разпространението

...
Русия обяви в пегък, че отменя всички мерки срещу разпространението
Коментари Харесай

Русия премахва всички мерки срещу коронавируса

Русия разгласи в пегък, че анулира всички ограничения против разпространяването на ковид, в това число условията за носене на маски, отчитайки забележителен спад в смъртните случаи породени от болестта, съобщи Ройтерс. Въпреки това не е изключена опцията за наново налагане на ограниченията, в случай че обстановката още веднъж се утежни.

Досегашните противоепидемични ограничения са анулирани, в това число носенето на маски, възбраната за публично хранене през нощта, както и редица други, заяви федералната работа за отбрана на потребителите “Роспотребнадзор”. Според данни на службата 93 % от доказаните случаи са минали леко или са били без признаци.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков сподели обаче през днешния ден на конференция, че макар решението на държавния регулатор, в Кремъл остават в действие всички антиковид ограничения, в това число носенето на маски, заяви ТАСС. Носенето на маски за гости на постройките в Кремъл също не е анулирано, сподели Песков.

“Все отново става дума за резиденцията на президента по тази причина спомагателни ограничения са напълно разбираеми и обясними”, добави той.

Броят на доказаните случаи на коронавирусна зараза в Русия за последното денонощие е 3 155, а смъртните случаи в резултат на болестта, е 53, оповестиха през днешния ден от федералния действен щаб за битка с инфекциите.

В Русия от началото на пандемията са регистрирани над 18 милиона случаи на болестта, като смъртните случаи, в резултат на ковид са над 800 000, сочат данни на Ройтерс.

Въпреки бързо създадената съветска ваксина “Спутник V”, огромна част от хората в страната нямат доверие на ръководещите и се опасяват от новите медицински артикули, означи Ройтерс.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР