Русия, наред с Иран, участва в два конфликта – единият

...
Русия, наред с Иран, участва в два конфликта – единият
Коментари Харесай

Експерт разкри как Путин може да подвие крак на Украйна

" Русия, наред с Иран, взе участие в два спора – единият в Украйна, а другият в Близкия изток против Израел. Това сподели по NOVA NEWS проф. Румен Кънчев, специалист по интернационална сигурност и геополитика, някогашен заместник-министър на защитата.

" Русия работи посредством Иран. Те са извънредно близки. Виждаме тясно съдействие по отношение на спора в Украйна ", съобщи Кънчев и даде образец с доставката на иранските дронове " Шахед ", които се употребяват за удари против украинската страна.

" Руснаците не могат да устоят на този спор, в случай че не е тази фабрика за дронове, с която преди 3 месеца Шойгу подписа контракт ", съобщи Кънчев.

Той подлага на критика политиката на Нетаняху в района, защото, по неговите думи, унищожава постигнатото от американската дипломация през последните 15 години.

Кънчев оцени ескалирането на напрежението в Близкия изток като постепенно, защото американската дипломация се стреми да ограничи спора. " Американската дипломация ще продължи да се пробва да сдържа този спор.

Новият миг от 2 седмици са хутите. Те се дефинираха като прокси на Иран, само че те са стратегически важен сътрудник и не във всичко слушат Техеран. Те имат своя мотивация – идеологически проект, последователно те получиха високо военно-техническо и политическо самочувствие.

Те могат да работят локално, не мисля, че те са проблем за Съединени американски щати и Англия, само че е проблем, че спорът продължава да тлее и има заплаха да се популяризира в прилежащите страни ", съобщи Кънчев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР