Русия може да е нарушила принципите за водене на военни

...
Русия може да е нарушила принципите за водене на военни
Коментари Харесай

С ударите срещу украински градове Русия нарушава международното право

Русия може да е нарушила правилата за водене на военни дейности според интернационалното филантропично право със смъртоносните удари против Украйна в понеделник. Това съобщи представител на Службата на Върховния комисар на Организация на обединените нации за правата на индивида, представен от " Ройтерс ".

" Ние сме съществено загрижени, че някои от офанзивите, наподобява, са насочени към сериозна гражданска инфраструктура, което демонстрира, че тези удари може да са нарушили правилата за водене на военни дейности според интернационалното филантропично право ", акцентира Равина Шамдасани на конференция.

" Призоваваме Руската федерация да се въздържа от по-нататъшна ескалация и да предприеме всички вероятни ограничения за попречване на цивилни жертви и вреди на гражданската инфраструктура ", настоя тя.

Вчера беше обявено за няколко детонации в центъра на украинската столица, както и в градовете Лвов, Тернопил и Житомир в западната част на Украйна, а също и в Днипро в централната част на страната.

През нощта е имало нахлуване и в Запорожие, като украинските управляващи регистрират най-малко 10 ракети.

По информация на висшия главнокомандващ на украинските въоръжени сили Валерий Залужний руските военни са изстреляли общо 75 ракети по украинска територия по време на масираната ракетна офанзива.

Според данните най-малко 11 души са били убити, а 64 са пострадали при нападението.

След нападенията украинският президент Володимир Зеленски упрекна Русия, че се пробва да заличи страната му  " от лицето на Земята ".

Европейската комисия осъди като " безчовечен " съветските ракетни удари срещу Киев и други украински градове.

НАТО също порица  " ужасяващите " съветски офанзиви против градове в Украйна.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР