Русия е преместила уникалните си бойни делфини по-близо до фронтовата

...
Русия е преместила уникалните си бойни делфини по-близо до фронтовата
Коментари Харесай

Путин изпраща бойни делфини, за да се изправят срещу украинските командоси

Русия е преместила неповторимите си бойни делфини по-близо до фронтовата линия на войната в Черно море, стана ясно от сателитни фотоси.

Специално подготвените бозайници са били ситуирани на входа на пристанището в Севастопол.

Putin deploys combat dolphins to take on Ukrainian commandos: Trained animals are moved closer to the front line following spate of raids in Crimea
— Daily Mail U.K. (@DailyMailUK)
Сега обаче сателитните фотоси демонстрират, че делфините са в морските заграждения в Новоозерн, по-близо до мястото, където украинските специфични сили са направили нападения и са се приземили на Кримския полуостров.

Делфините са подготвени за потребление против противников водолази, които навлизат в пристанищата, с цел да слагат мини от варовик, или за разузнаване. Те са научени да предизвестяват човешките си ръководители или да нанасят смъртоносни удари с подводни оръжия.

Новоозерн е някогашна руска база за подводници, където Русия е разположила ракетни корвети, десантни кораби и някои спомагателни съдове, в това число транспортен съд за поддръжка на подводници, споделя откривателят на OSINT (Open Source Intelligence) Х. И. Сътън, който проучва сателитни фотоси, с цел да открие местата за развъждане на делфини.

Russia has moved groups of combat dolphins from the temporarily occupied Sevastopol to the western part of Crimea.
They were spotted at a naval base in the village of Novoozerne in the northwestern part of the peninsula. Analysts believe that this move is an attempt by the…
— Dr. Khaled Alfaiomi (@Alfaiomi)
" Разполагането евентуално е за отбрана от украинските специфични сили, които съставляват действителна опасност в региона " , оповестява откривателят в Naval News.

" Обучените делфини се считат за ефикасни против военни водолази. Няма човек, колкото и да е атлетичен или добре подготвен, който да може да ги преплува. А вграденият им сонар им дава още по-голямо преимущество " .

Придвижването на бозайниците към военната зона от страна на силите на Владимир Путин се случва в миг, когато диктаторът е заставен да реалокира по-голямата част от военните си кораби от Севастопол - щабквартирата на Черноморския му флот - в Новоросийск поради украинските ракетни удари и удари с дронове.

Ескадрата от делфини " Бутилконоси " беше призована от Путин, когато той завзе Крим от Украйна през 2014 година

" На процедура трябваше да стартираме от нулата, с цел да научим бозайниците да търсят обекти под водата, тъй като украинският флот съвсем не работеше с тях " , сподели тогава съветски източник.

Въпреки това фрагменти демонстрират по какъв начин делфините са били обучавани да употребяват подводни оръжия още от руско време.

Пенсионираният капитан Юрий Пляченко, боен инструктор, изяснява: " Делфинът е трябвало да подаде сигнал и в случай че е било належащо, му е било подредено да унищожи подводен вредител. Той е бил въоръжен с подводно оръжие ".

В предаване на съветската държавна телевизия се споделя: " Ето по какъв начин изглеждаше подводното оръжие. То е било прикрепено към делфина със особено приспособление и бозайникът е можел да стреля " .

The Russians deployed combat dolphins to Crimea to fight Ukrainian special forces, satellite images show. -- Naval News

The dolphin pens are located west of Novoozerne piers, near an oyster farm.
— OSINTNic (@OSINTNic)
Редки архивни фрагменти демонстрират делфин, който атакува водолаз.

" Човекът нямаше никакъв късмет в тази борба " , споделиха феновете.

За водолаз е било съвсем невероятно да стигне до корабите и да остане неусетен, в случай че делфините са ги патрулирали.

Военната стратегия за образование на делфини - от дълго време основана в Севастопол - датира от епохата на Студената война през 70-те години на предишния век, когато Съветският съюз е употребявал животните за търсене на мини или шпиониране на непознати кораби.

Русия резервира безмълвие по отношение на актуалната роля на военноморските си делфини и по какъв начин те са се справили с многократните детонации от украински ракети, както и с въздушните и морските дронове в Севастопол.

Putin deploys combat dolphins to take on Ukrainian commandos: Trained animals are moved closer to the front line following spate of raids in Crimea
— Berkley Bear (@BerkleyBearNews)
Разполагането на делфини в Новоозерна - в случай, че Путин ги слага на заплаха - може да значи, че те се преглеждат като потребни във военно отношение.

Силите на Путин наподобяват все по-притеснени, че Украйна може да се насочи към Крим и да прекъсне снабдителните линии към полуострова като въведения към повторното завладяване на територията.

Или пък ходът на делфините може да подсказва за отчаянието на руснаците.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР