Румънският министър на отбраната Андле Тълвар потвърди, че части, които

...
Румънският министър на отбраната Андле Тълвар потвърди, че части, които
Коментари Харесай

Румънският военен министър: Части, които може да са от руски дрон, са открити на наша територия

Румънският министър на защитата Андле Тълвар удостовери, че елементи, които може да са от съветски дрон, са паднали на територията на Румъния, оповестява телевизия Антена 3 Си Ен Ен. Информацията е представена и от новинарския уебсайт Хотнюз и Българска телеграфна агенция.

" Видяхме, че в един доста къс период от време имаше серия офанзиви, които Русия извърши против украински пристанищни уреди и хранилища, заради което считам, че е значимо да засилим бдителността. Ще имаме повече наблюдателни пунктове, повече патрули. (...) Ние покрихме една доста огромна зона, в това число зоната, за която имаше полемики в общественото пространство, и удостоверявам, че в тази зона бяха открити елементи, които може да са от дрон ", уточни Тълвар в извънредно изказване за малкия екран.

Антена 3 Си Ен Ен отбелязва, че елементи от съветски дрон са били открити в региона на обитаемото място Плауру в окръг Тулча, откакто в последните дни Русия извърши няколко набези против украинските пристанище Измаил и Рени, намиращи се покрай границата с Румъния.

Елементи, които може да са елементи от дрон, са открити в Делтата на река Дунав, а произходът им ще бъде разследван, заяви представителят на министерството на защитата Константин Спъну, представен от Аджерпрес. Той сподели, че министърът на защитата Анджел Тълвар, началникът на генералния щаб Даниел Петреску и началникът на щаба на Военновъздушните сили Виорел Пана са отпътували за мястото.

Според Спъну през миналата нощ екипи на министерството на защитата са разкрили детайли, които може да са елементи от дрон, само че следва да се извърши следствие, с цел да се откри произхода на дроновете. Той сподели, че не може да се направи причинно-следствена връзка сред тези парчета и предходните офанзиви против украински цели на границата с Румъния.

Хотнюз припомня, че ден по-рано румънският президент Клаус Йоханис съобщи, че " нито един дрон или друга част от някакво устройство " не е достигнала територията на Румъния след съветските офанзиви против украински пристанища на река Дунав.

В понеделник украинският министър на външните работи Дмитро Кулеба сподели, че страната му има фотографски доказателства, че съветски дронове са блъснали територията на Румъния по време на офанзива против инфраструктурата на украинско пристанище на река Дунав. Румъния обаче до момента отхвърляше тези изказвания.

А водачът на румънския опозиционен Съюз за избавление на Румъния (ССР) Каталин Друла упрекна президента на страната Клаус Йоханис, че " е излъгал " по отношение на случаите с съветски устройства, които са се взривили на границата на Румъния, съобщи Аджерпрес.

" Лъгал е в продължение на два дни. Украйна сподели истината: съветски дрон Шахед е експлодирал на територията на Румъния през нощта на 4 против 5 септември. Йоханис през вчерашния ден: " Не съществува нито една част и нито един дрон и нито една част от някакво устройство, която да е стигнала до територията на Румъния ". Това е инстинктът им от Секуритате. За прикриване. Замитане под килима. Срамно и скандално за държавен глава на страна от НАТО ", съобщи Каталин Друла, съгласно известие на ССР.

Председателят на ССР желае пояснения от управляващите във връзка с противовъздушната защита на Румъния в подтекста на офанзивите по границата.

" Защо нямаме противовъздушна защита, до момента в който на неколкостотин метра от румънската земя се правят въздушни удари вечер след вечер? Защо Клаус Йоханис не е свикал незабавно съвещания със съдружниците от НАТО, откакто за първи път от началото на войната има съветски устройства, които избухват на територията на НАТО. Какъв президент е този, който крие под килима действителността, вместо за пази Румъния? ", пита Друла.

По-рано през днешния ден представителят на министерството на защитата Константин Спъну съобщи, че " детайли, които може да са елементи от дрон, са открити в Делтата на река Дунав, а произходът им ще бъде разследван ".

Телевизия Антена 3 Си Ен Ен цитира министъра на защитата Анджел Тълвар, който удостовери, че на територията на Румъния " са открити елементи, които може да са от дрон ".

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР