Румънката Ирина-Камелия Бегу спечели турнира по тенис за жени в

...
Румънката Ирина-Камелия Бегу спечели турнира по тенис за жени в
Коментари Харесай

Ирина-Камелия Бегу триумфира на турнира по тенис за жени в Палермо

Румънката Ирина-Камелия Бегу завоюва шампионата по тенис за дами в Палермо (Италия), който е с награден фонд 251 750 $. На финала на алените кортове в Сицилия тя се наложи над италианката Лучия Брондзети с 6:2, 6:2.

Срещата продължи час и 33 минути и донесе първа купа за Бегу след пет години очакване или от 2017-а, когато тя победи на домашния шампионат в Букурещ. Иначе номер 6 в схемата на шампионата има общо пет трофеи в кариерата си.

Бегу стартира доста нападателно и проби три пъти в първия сет 78-ата в ранглистата Брондзети, с цел да поведе с 5:1. След това представителката на домакините си взе подаването за 2:5, само че уинър-бекхенд при идващото подаване на румънката й подсигурява 1-0 сета.

Във втория сет по-активната състезателка поведе небрежно 3:0, само че по-късно я натисна умората – очевидно резултат от над 3-часовия й мач със Сара Сорибес Тормо, завършил час и 40 минути след среднощ. Брондзети върна един брейк, завоюва си сервиса и беше напълно на прага на нов пробив. Но не съумя да го затвори и идващите три сета бяха още веднъж за 6-ата в схемата.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР