Рубриката Хвърчащите хора“ в предаването На кафе“ всяка седмица ни

...
Рубриката Хвърчащите хора“ в предаването На кафе“ всяка седмица ни
Коментари Харесай

Изкуствен интелект и природно лечение: революционните методи за здраве, създадени от млади българи


Рубриката „ Хвърчащите хора “ в предаването „ На кафе “ всяка седмица ни среща с българи, които въодушевяват със своите новаторски и изобретателни хрумвания. Днес описваме за двама мечтатели, които осъществят сполучливи бизнес планове, ориентирани към здравето на всеки един от нас.

Кристин Карагьозова е същински авантюрист и в живота ѝ не са липсвали както триумфи, по този начин и тествания. Докато търси работа, тя се сблъсква със стрес, безпокойствие, недоспиване.

Според лекари би трябвало да приема шепа медикаменти, само че Кристин взема решение да потърси разнообразни различни способи за преодоляване на напрежението. Така ѝ идва концепция за нов билков артикул, който основава благодарение на фитотерапевти.

 чай билки iStock

За да научи повече за билките, Кристин пътешества из България.

„ По-голямата част от билките са български, страната ни е доста богата и с обичаи в тази област “, изяснява тя през Албена и Илиян.

Кристин има вяра във значимостта на менталното здраве и обръща внимание на ритуала по пиянство на чай, с цел да има опция човек да остане уединено с мислите си и да се погрижи за своята душeвност.

„ За себе си разбрах, че спокойствието е ключът към приемането на проблемите “, разсъждава Кристин.

 чай билки iStock

Георги Къдрев от 15 години се е отдал на задачата да създава и ползва технологии, които да имат позитивно въздействие над живота на хората. Покрай пандемията от Коронавирус 19 през 2020 година с екипа му създават устройство, което разрешава лесното снимане на тялото ни чрез термална камера.

Софтуерен разбор на получения облик разрешава да се откри дали има смяна в телесната температура на индивида. Това дава информация дали е нужно индивидът да потърси лекарска помощ.

 технология лекуване iStock

В началото посредством технологията се откриват дихателни проблеми, а след това стартират да се прихващат и сърдечно-съдови проблеми. Проектът се осъществя благодарение на български лекари.

Методът е неизвазивен и дава скъпа информация за към минута, без да е належащо пациентът да бъде облъчван или да се вкарва контрастна материя.

„ Смятаме, че един ден във всеки дом ще има такова устройство и то ще споделя за много съществени проблеми от всевъзможен темперамент, освен сърдечно-съдови “, споделя Георги.

 Хвърчащите хора фрагменти vbox7

Въпреки че неведнъж има оферти да продаде компанията си и да заживее в Съединени американски щати, Георги има вяра, че би трябвало да работи в България и да твори бъдещето в родината.

В ефира на „ На кафе “ Георги Къдрев показва по какъв начин с телефон технологията за диагностика работи посредством топлинен разбор на тялото, а Кристин Карагьозова описа по какъв начин основава билковите артикули, които оказват помощ. Вижте всичко, което „ хвърчащите хора “ споделиха, във видеото горе.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР