РС Македония има проблем с целия ЕС, заяви съпредседателят на

...
РС Македония има проблем с целия ЕС, заяви съпредседателят на
Коментари Харесай

Асен Василев: РС Македония има проблем с целия Европейски съюз

РС Македония има проблем с целия Европейски Съюз, съобщи съпредседателят на " Продължаваме промяната " Асен Василев във връзка пребития българин Християн Пендиков. По думите му би трябвало цялата европейска общественост да отбрани правата на българите в Северна Македония.

" За първи път македонският външен министър пристигна в България и се извини за това, което се случва в Македония. В момента лостовете на цялата европейска дипломация са в ръцете на нашите дипломати и ние би трябвало да оркестрираме сериозен отговор, че това не е проблем единствено сред България и Македония, а това е проблем на Македония с целия Европейски съюз ", разяснява Василев, представен от БНР.

" И да използваме всички благоприятни условия, които са ни дадени, с цел да използваме цялата мощ на Европейски Съюз и да принудим Македония да съблюдава човешките права на българските жители там. Както знаете, Македония не е почнала присъединителния развой, и няма да го стартира, до момента в който България и Европа не се уверят, че българските жители са изцяло предпазени в Македония, " безапелационен бе Асен Василев.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР