Рома временно запази третото място в италианската Серия А (с

...
Рома временно запази третото място в италианската Серия А (с
Коментари Харесай

Джеко отново спаси Рома в труден момент

Рома краткотрайно резервира третото място в италианската Серия " А " (с мач повече от Наполи) след сложна победа с 1:0 над Сампдория под проливния дъжд на стадион " Олимпико " в среща от 15 кръг на Калчото - първи за новата 2021 година.

Единственото попадение в 72-ата минута осъществя нормалният обвинен - Един Джеко - засякъл центриране отдясно на доста дейния в този дуел десен халф-бек Рик Карсдорп. Така " вълците " се отърсиха от разгрома с 1:4 от Аталанта в последния дуел за предходната 2020-а и съумяха да се задържат над Наполи, който по същото време отнесе с 4:1 Каляри, само че има 2 точки и 1 мач по-малко, тъй като следва да се изиграе дербито на " партенопеите " с Ювентус, отсрочено от началото на сезона поради взрив на ковид.

SEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!

DZEKO! AL 72'! 1-0
— AS Roma (@OfficialASRoma) Изненадващо в неналичието на доста голове в мача Рома - Сампдория бе фактът, че при предходните пет визити на Самп на " вълците ", те бяха получили приблизително по 2.6 попадения на дуел, а цели 10 от позволените 13 гола във въпросните срещи бяха паднали през първото полувреме. Разбира се, сегашният резултат може да се изясни и с проливния дъжд, който даже се усили през второто полувреме и в допълнение затрудни футболистите.

Джеко пък към този момент има четири гола в последните си шест появи в игра за Рома, а цели три от тях са при откриването на резултата. Фабио Куалярела бе огромната вяра на " блучеркиатите ", само че той не можа да се разпише, откакто го бе правил в предходните два мача. Друг забавен факт е, че Самп към този момент 32 следващи кръга няма нулево тъждество. Серия А 15 кръг, неделя 3 януари  Рома 1:090 минута  Сампдория
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР