Ролята на браншовите организации е изключително важна за всеки отрасъл.

...
Ролята на браншовите организации е изключително важна за всеки отрасъл.
Коментари Харесай

Министър Гечев: Ролята на браншовите организации е изключително важна за всеки отрасъл

Ролята на браншовите организации е извънредно значима за всеки бранш. Това съобщи министърът на земеделието Явор Гечев при разкриване на десетия народен агро семинар „ Българското зърно за добра храна “, проведен от Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ). Той разяснява още, че точно браншовите организации би трябвало да са сегмента, свързващото звено, сред производители и администрация.

„ Стратегическият проект за развиване на земеделието и селските региони би трябвало да доближи оптимално елементарно до всеки един аграрни производител “, акцентира агроминистърът. И разяснява, че се надява организациите, и в частност НАЗ, да имат основна роля това да се случи. Той добави, че чака неправителственият бранш да подкрепя фермерите и да са гръбнака при използването на проекта.

Аграрният министър уточни, че годината беше комплицирана за бранша и провокациите пред пазарите не престават и все още. И обясни, че в изискванията на продължаваща война би трябвало да се работи и за позеленяване на стопанската система и селското стопанство, което е в допълнение тестване. „ Има доста разнообразни условия и във времето, в което живеем към този момент не е задоволително единствено да си добър фермер “, обясни министърът. И посочи, че би трябвало да си и задоволително осведомен, и новаторски, с цел да можеш да прилагаш политики, които даже не познаваш.

Земеделският министър добави още, че НАЗ постоянно е била сериозна организация, която е значима освен в България, а и на интернационално равнище. „ Аз съм очевидец, че нейното име и нещата, които тя прави са разпознаваеми и в Европа. Асоциацията постоянно е била възприемчива във връзка с всяка иновация, била е виновна при всички договаряния в Европейски Съюз и страната “, сподели Явор Гечев. По думите му в тази сложна година организацията потвърждава, че в действителност у нас има земеделие и то е на високо равнище.

„ Българската пшеница постоянно е била пример в Европейски Съюз за качество, за здравословна храна, и когато купуваш родна пшеница тя обезпечено е на високо равнище “, подчертава земеделският министър.

Той се включи и в дискусионна част на агро семинара, като отговори на въпроси, сложени от членовете на асоциацията по настоящи тематики за фермерите.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР