Рогачът на ГЕРБ - Делян Добрев най-вероятно ще гласува за

...
Рогачът на ГЕРБ - Делян Добрев най-вероятно ще гласува за
Коментари Харесай

Черната овца Делян Добрев гласува с две ръце против правителството?

Рогачът на ГЕРБ - Делян Добрев най-вероятно ще гласоподава " за " вота на съмнение към държавното управление през днешния ден, макар че Бойко Борисов съобщи, че партията му ще даде рамо на ръководещите. Това споделиха негови сътрудници, които са наясно с позициите на някогашния енергиен началник.

Наказателната процедура, която е първа за този кабинет, е таман поради бранш енергетика,с обвиняването, че властта убива бранша и подвежда миньори и енергетици. Добрев, като някогашен енергиен министър, бе деен по тематиката от самото начало, до момента в който траеха договарянията с протестиращите. Точно на подобен избор, той няма по какъв начин да гласоподава " срещу ", безапелационни са депутати. Самият Борисов се е отказал да влияе на Добрев, тъй като е наясно, че е твърдоглав и няма да промени позицията си.    

Добрев се прочу като черната овца в ГЕРБ още при гласуването за съставянето на ротационния кабинет и макар позицията на партията, гласоподава " срещу ". Малко преди този момент, той се закле, че ще си отреже ръката, в случай че поддържа власт с присъединяване на " Промяната ". 

" Ще си отрежа ръката, в случай че ми се наложи да гласоподавам за Политическа партия ", съобщи той в свое изявление. 

Така и този път, въпреки и без обети, Добрев просто ще натисне бутона " за ", което значи неподкрепа за кабинета.  

Този избор надали ще мине, ясно е от математиката, след се избистриха позициите на обособените политически сили. От Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ и " Възраждане " имат 72 подписа, а с цел да падне държавното управление са нужни 121 гласа в пленарна зала.  

   
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР