Роднините на Луси Питка Маккормик са приготвили сьомга, лос, бобър

...
Роднините на Луси Питка Маккормик са приготвили сьомга, лос, бобър
Коментари Харесай

Останките на „изгубените жители на Аляска“, изпратени в психиатричната болница в Орегон преди век, са открити, върнати у дома

Роднините на Луси Питка Маккормик са приготвили сьомга, лос, бобър и ондатр върху земен огнище на брега на река Чена, тъкмо отвън Феърбанкс, до момента в който почитаха нейния живот. Те разрушиха бяла риба, боровинки и свинска мехлем в обичаен десерт за локалните поданици на Аляска и разсипаха порции върху хартиена паница и я сложиха в пламъците, с цел да нахранят духа й.

Семейството се молеше като великия Маккормик -внук построи дребен ковчег от шперплат, който беше цялостен с дарове и нужни неща за идващия свят, като творби на изкуството на внучката й и четка за коса.

Седмичната гала по погребението на Коюкон Атабаск през септември беше обичайната по всички способи, с изключение на по един: Маккормик умря през 1931 година Останките й бяха разпознати едвам неотдавна и върнати на фамилията й.

Маккормик беше една от към 5500 поданици на Аляска сред 1904 година и 1960 година, които бяха изпратени в болница в Портланд, Орегон, откакто беше...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР