Роденият в Турция Гьокман Тaнис, арестуван по подозрение за стрелбата

...
Роденият в Турция Гьокман Тaнис, арестуван по подозрение за стрелбата
Коментари Харесай

Стрелецът от Утрехт направи самопризнания

Роденият в Турция Гьокман Тaнис, задържан по съмнение за стрелбата в трамвай в нидерландския град Утрехт, направи признания за „ терористични планове “. Това потвърдиха от локалната Прокуратура, предава AFP.
Тази заран той призна пред магистратите, че е направил закононарушенията, за които го упрекват. Той също по този начин съобщи, че е работил самичък “, се споделя в изказване на Прокуратурата.
По време на осемчасовото му гонене жителите на града бяха посъветвани да си останат в домовете, а полицията изпрати сови елементи да охраняват джамиите из цяла Холандия.
С необикновена експедитивност тя откри името му и популяризира негови фотоси. Кварталът, където е подхванал акцията си е спокоен жилищен регион на Утрехт, по-късно килърът е избягал като е откраднал алена кола, марка Renault Clio.
Според локалният държавен обвинител Рутджър Дженкен имало е първични индикации, които са допускали осъществяването на терористичен акт.
Редица изявления обаче, както в холандските медии, по този начин и в турските, допускаха, че е допустимо да има и персонални претекстове, целейки се най-вероятно в жена – снаха или някогашна партньорка.
През 2013 година Танис е бил осъждан за опит да убие откакто е стрелял по жилищна постройка. Само интервал две седмици е бил в пандиза с обвиняване в обезчестяване от 2017 година, а преди този момент е бил задържан за кражба на моторно транспортно средство, което е карал под въздействие на токсични субстанции и оплювайки служители на реда.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР