Рибките се оказват един от най-популярните избори по отношение на

...
Рибките се оказват един от най-популярните избори по отношение на
Коментари Харесай

Видове рибки за голям аквариум

Рибките се оказват един от най-популярните избори във връзка с домашни любимци. Това важи с цялостна мощ за фамилиите, които желаят да обезпечат на децата си домакински любим, който да бъде спокоен, мирен, само че в същото време да носят наслада в къщата.

Аквариумните рибки също обаче крият своите особености и характерни потребности. Една от тях е точно аквариумът, който би трябвало да бъде оптимално приближен до естествения им хабитат – морската вода. Всеки тип рибка носи своите обособени потребности, по тази причина и не всяка от тях може да вирее в огромен или пък в дребен аквариум.

Ако имате огромен аквариум и обмисляте най-подходящите други възможности за аквариумни рибки, ето няколко от най-приспособените типове:

- Риба птицечовка – от този тип съществуват към 25 разновидности. Те имат редица преимущества, които ги подреждат на първите места за подобаващи рибки за развъждане в огромен аквариум. Птицечовките нямат огромни условия за изискванията на живот, за тях е задоволително да поддържате естествена аерация и дестилация, както и да сменяте водата на всеки 2 седмици. Те се развъждат елементарно и с верните грижи могат да живеят до 5 години.

- Златна рибка – с изключение на невероятния външен тип, златната рибка има доста позитивни качества, които спомагат за лесното им развъждане. Те не са капризни във връзка с храната или температурата в аквариума. Ако отсъствате постоянно, този тип риба са подобаващи за вас, защото без проблем могат да устоят до 1 седмица без храна. Освен това, златната рибка може да живее до 15 години.

 Златна рибка

- Рибката Даниос – този тип риби са доста енергични и непрекъснато плуват, което изисква да разполагат с огромно пространство. Предимствата им са многочислени: те са всеядни и не са взискателни към основаните условия; за тях температурата не е голям фактор, задоволително е да бъде в границите на 16 и 28 градуса. Въпреки това имат условие към светлината – те обичат блестящо осветяване, което значи, че би трябвало да инвестирате в това, в случай че желаете да имате такива рибки.

- Риба Скаларий – една от най-популярните аквариуми рибки. Противно на множеството упования, те въобще не са капризни като се изключи температурата, която не би трябвало да бъде под 22 градуса. Те доближават по-големи размери, по тази причина изискват средата им да бъде необятна и просторна.

Ако вие имате или желаете огромен аквариум, вижте нашите разгласи за рибки.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР