Рибки данио са разноцветни, с ярки и красиви цветове. Тяхната

...
Рибки данио са разноцветни, с ярки и красиви цветове. Тяхната
Коментари Харесай

Съвети при хранене на рибки данио

Рибки данио са разноцветни, с ярки и красиви цветове. Тяхната багра обаче зависи от храната и нейното качество. Затова, с цел да бъдат даниото в аквариума пъргави, мобилни и радостни, какъвто манталитет имат, а и с цел да покажат най-хубавото откъм цветове, те би трябвало да бъдат хранени разнообразно и уравновесено, каквото е условието за всевъзможен жанр домашни любимци.

В естествената си среда рибки данио се хранят главно с дребни инсекти, които ловят към водоемите с прясна течаща вода в речните басейни. Сред гъсталаците и водните растения тази храна е най-лесно налична. Когато данио се отглеждат в аквариум обаче те одобряват и друга храна. Качествените сухи гранули и храната на люспи е добър вид за хранене на данио.

Собствениците на съда е належащо да знаят, че този тип екзотични рибки се хранят на повърхността. Те хващат добре фуража, който стартира да потъва към дъното, тъй като са доста бързи плувци. Не бива начинаещите акваристи да се подвеждат по информацията, че данио са непретенциозни рибки и могат да се хранят единствено с изкуствени фуражи, в случай че това им се дава.

Принципно това е правилно, само че акваристиката е занимание, което разрешава не просто да се отглеждат дребни пъстри рибки в съд вкъщи, само че и да се следят. Интересно е държанието им, оцветяването им, а и двете неща зависят директно от храната на рибките. Еднообразното хранене трансформира дребните живи и пъргави домашни любимци в монотонен откъс, който не се откроява нито с държание, нито с блестящо оцветяване.

Затова фуражът би трябвало да се редува с жива храна. Това могат да бъдат дребни кървави червеи или дафния. Ядат на драго сърце и замразена артемия и това ги прави толкоз ярки и пъстри.

Важно е по какъв начин се сервира храната. Данио са дребни рибки, устата им е дребна и едрите части суха храна не могат да бъдат погълнати. Затова сухата храна е добре да се стрие сред пръстите преди да се сипе в аквариума.

Трябва и да се знае, че рибките данио се нахранват в първите няколко минути откакто храната е подадена, тъй че няма потребност да се поставя в допълнение храна, тя се утаява на дъното и замърсява аквариума.

Рибките не трябва да се прехранват, тъй като имат податливост към затлъстяване, а това постоянно води до гибелта им. Нужно е също да се съблюдава почти времето за подаване на храна, да става едновременно, а не безредно, тъй като това обърква хранителния режим на домашните любимци. В никакъв случай на рибките не трябва да се дава каквото и да е от човешката храна. Изискванията към храната им не са доста, лесни са за осъществяване, а постоянството се отплаща с положителния тип и разположение на данио.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР