Рибарите и туристическият бранш в крайморксите общини на Добричка област

...
Рибарите и туристическият бранш в крайморксите общини на Добричка област
Коментари Харесай

Общинските съвети в Балчик и Шабла излязоха с декларации против ВЕИ в морето

Рибарите и туристическият отрасъл в крайморксите общини на Добричка област изрично не одобряват в морската акватория да бъдат изграждани възобновими енергийни източници.

Всички 21 общински съветници в община Балчиик показаха противоречие с опцията в морската акватория да бъдат изграждани възобновими енергийни източници, предава 24 часа.  

С декларация от едно изречение, призната на последното им съвещание, те " не поддържат по този начин оферти законопроект за Закон за силата от възобновими източници в морските пространства " и поддържат мненията и настояванията на браншовите организации от бранш " Туризъм " и бранш " Рибарство ".

„ Категоричността на декларацията в едно изречение демонстрира ясно, че законът, който по този метод е минал на първо четене, е недопустим за локалната общественост. Общинският съвет е проекция на локалната общественост и по по този метод показваме и позицията на нашите съграждани. Приетият по този метод закон е недопустим за нас. Ние не сме напълно срещу ветрогенераторните паркове ", съобщи ръководителят на Общинския съвет-Балчик, Виктор Лучиянов. " Ветрогенераторни паркове могат да бъдат изграждани и в морето, на сушата към този момент има направени задоволително доста в Добруджа, Общинският съвет в никакъв случай не е спирал такива капиталови планове. За съответния закон от секторите „ Рибарство " и „ Туризъм " показаха твърдо противоречие с ситуациите в него ", добави Лучиянов, добавя 24 часа. 

Професионалните риболовци в община Балчик са над 500, а любителите-рибари са хиляди.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР