Резултатите от ново проучване показват, че променящият се климат на

...
Резултатите от ново проучване показват, че променящият се климат на
Коментари Харесай

Учени откриха, че изменението на климата ни превръща в къртици

Резултатите от ново изследване демонстрират, че изменящият се климат на Земята усилва % на слепотата на човечеството.
Прочетете още
Поради световното стопляне на Земята, климатът на нашата планета се трансформира непреклонно и откривателите още веднъж и още веднъж се пробват да схванат по какъв начин това може да се отрази на човешкото здраве в бъдеще.

В ново изследване учени от Канада съпоставят равнището на проблеми със зрението на 1,7 милиона души от всички 50 американски щата и стигат до извънредно умозаключение, написа Daily Mail, представен от 

Сега откривателите считат, че топлината е в положение да усили степента на слепота на човечеството. Резултатите демонстрират, че тези, които живеят в по-топли страни, са съвсем два пъти по-склонни да страдат от съществено увреждане на зрението спрямо тези, които живеят в по-хладни райони.

Факт е, че по-интензивното излагане на ултравиолетова светлина поврежда роговицата, лещата и ретината, а също по този начин може да докара до раздразнение и даже зараза.

Учените са безапелационни, че резултатите от техните проучвания наподобяват доста тревожни, изключително в подтекста на световното стопляне. Обърнете внимание, че от края на 1800 година междинната температура на Земята се е повишила с 1,1 градуса по Целзий.

Според съавтора на изследването Есме Фулър-Томсън, геронтолог от университета в Торонто, изменението на климата евентуално ще докара до повишение на световната температура на планетата. Ето за какво през днешния ден е толкоз значимо да се следи по какъв начин това ще се отрази на здравето на хората и дали ще докара до увеличение на зрителните увреждания измежду възрастните хора.

В проучването на учените са взели участие хора на възраст над 65 години, а наблюденията са осъществени в интервала от 2012 до 2017 г. По време на изследването получателите са запитани за тяхното зрение: дали са слепи и дали са имали проблеми със зрението, а също и дали са носили очила. Реципиентите, които са дали отговор с " да ", са включени в групата " тези с тежки зрителни увреждания ".

Според доктор Томсън връзката сред утежняването на зрението и по-високата междинна температура на околната среда кара откривателите да се тревожат. Въпреки това учените към момента би трябвало да проведат серия от спомагателни проби, с цел да схванат дали тази връзка е причинно-следствена.

Авторите на проучването означават, че в множеството случаи реципиентите страдат от:

катаракта (лещата на окото става мътна и това е една от главните аргументи за слепота в Съединените щати);

глаукома (увреждане на зрителния нерв);

конюнктивит (възпаление на окото).

Проучването открива, че получателите, които живеят в страни с по-високи междинни температури, са по-склонни да изпитват проблеми със зрението. Изследователите обаче означават, че този разбор е чисто бдителен, тъй че учените към момента не схващат по какъв начин температурата въздейства върху проблемите със зрението. Необходими са повече проучвания, с цел да се разбере.

Изследователите обаче към момента имат няколко теории за това. Например, съгласно един от тях, това се дължи на обстоятелството, че нарасналото излагане на ултравиолетова светлина води до по-голямо увреждане на лещата и други елементи на окото, което усилва риска от развиване на положения като катаракта.

Друга доктрина допуска, че по-високите температури могат да усилят риска от проблеми със зрението, което усилва вероятността от зараза като гъбичен кератит. Изследователите също допускат, че по-високите температури водят до повече замърсители във въздуха, които евентуално ще трансформират структурата на части от окото.

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР